Акваријус

 

Кос Митровица

„Мали театар“ са публиком на сцени

Представа за децу „Планета чиста нек заблиста“ Дечје и омладинске позоришне трупе „Мали театар“ претпремијерно је изведена у Зубином Потоку (Дом културе „Стари Колашин“) 18. октобра 2022. године, а дан касније премијерно у Дому културе „Трепча“ у Звечану.
Представа која је рађена по истоименом тексту Слободана Миљковића, а чију режију потписује новосадска глумица Дуња Николић, замишљена је као мултимедијални (сценски, филмски, музички) комад, инспирисан водом као једином природном појавом која је неодвојива од човека. Глумци „Малог театра“ успели су да публици пренесу важну еколошку поруку, и улогама континената упозоре јавност да је небрига о природи и одрживој еколошкој равнотежи, подједнако заступљена свуда, те представља један од горућих глобалних проблема савременог човечанства.

Колико је публика прихватила представу сведочи и сама завршница представе када су се посетиоци, на позив глумаца, попели на сцену и заједно са њима ђускали и певала песму посвећену природи.

Главна улога поверена је Ањи Петронијевић, а поред ње у представи играју: Хана Живковић, Емилија Минић, Филипа Мрђа, Софија Соврлић, Лена Андрић, Страхиња Орловић, Теодора Зарковић, Теодора Јелић, Миа Лазаревић. Асистент редитеља је Симона Димитријевић, за костиме је био задужен Стефан Бошкоћевић а за сценографију Миљана Дунђерин.

После представе премијерно је емитован музички спот „Ода природи“ који су реализовали полазници радионице у Лепосавићу под менторством Ненада Милосављевића и Бранислава Васовића. Музичка продукција: Tilco studio. Режија: Милан Кабашић.

Представа је реализована у оквиру IV Еко арт феста који организује митровачки „Акваријус“ а подржава Swiss Agency for Development and Cooperation SDC.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *