Акваријус

 

Кос Митровица

„Четири пилуле за ноћ“ у 7 Arte

У четвртак, 26. јануара, у 18.00 часова, у просторијама 7арте биће приказан филм „4 таблете ноћу“, а биће и разговор са аутором филма Лиртом Рамом. Догађај ће бити организован у оквиру пројекта „Арт Тхепари фор алл“ у организацији Акваријуса и Дхеметра.
Леарт Рама је рођен 1997. године и одрастао је на Косову. Са 16 година завршио је „Школу документарног филма“ на Докуфесту где је открио своју страст према филму и био препознат као таленат. Године 2018. дипломирао је филмску режију на „Универзитету уметности у Тирани“ у Албанији. Исте године је основао „Катарзе Филмс”, алтернативну филмску кућу у Приштини која се кроз филм бави табу темама и људским емоцијама. Са 22 године одабрао га је Вернер Херцог да режира филм у колумбијској џунгли. Снимио је преко тридесет играних, документарних и музичких спотова, међу којима су и награђивани филмови: „Станица“, „Шав“, документарне серије о времену пандемије у Приштини, на Косову, „Корона дневник“ и “4 пилуле”. те ноћи”.
Синопсис филма: Са филмом који ће се снимати у блиској будућности, редитељ развија више од професионалне везе са својим глумцем. Када заједно оду на забаву, ствари добијају неочекивани обрт. Илузија или истина, обоје се завршавају без одговора.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *