Акваријус

 

Кос Митровица

Креативни тим Акваријуса

МИЉАНА ДУНЂЕРИН, рођена Булатовић 1982. године у Липљану. Оснивач и власник ПКЦ „Акваријус“ од 2015. године. Води креативну школу сликања „Мали атеље“. Након завршених студија Психологије, завршила и мастер студије сликарства на митровичком Факултету уметности, у класи Петра Ђузе.
Иза себе има 13 самосталних изложби и преко 50 групних изложби у земљи и иностранству (Италија, Француска, Аустрија, Босна и Херцеговина, Словенија, Црна Гора). Учесник на више десетина ликовних колонија. Слике су јој уврштене у селекције савременог стваралаштва Срба на Косову и Метохији. Награђивана више пута за ликовно стваралаштва.
Дизајнирала више десетина књига. Представљала Србију на изложби „Најбоље дизајниране књиге у свету“ које је организовало Немачко удружење за уметност књиге у Франкфурту у Немачкој.
Учесник, сарадник и организатор многих културних манифестација у региону. Члан међународног жирија за награду „Уметник сутрашњице“.

АЛЕКСАНДАР ДУНЂЕРИН, рођен 1974. године у Новом Саду, где је завршио студије српске књижевности на Филозофском факултету. Уредник у више новосадских и београдских часописа и листова. Учесник, уредник и организатор преко хиљаду програма из области културе и уметности у земљи и инсотранству.
Аутор више стотина критика, есеја, студија, чланака, песама, прича објављених у уметничкој периодици, научним зборницима, часописима, листовима у земљи и иностранству. Објавио књигу прича „У напуклој љусци“, књигу есеја „Демони одлазе I“, књигу разговора и полемика „Демони одлазе II“, а у припреми је књига песама „Ужас ми света певај“. Приредио књиге „Тамна лепота брисаног простора. Проза Мирослава Тохоља“, „Цркевни хор Бранислав Нушић“, „Васиљ Аџић. Наџезирај ми слику“ и антологије „Неодољива тешкоћа постојања“.
Живео у Новом Саду, Београду, више градова у Пољској, а тренутно борави и ради на Косову.

СТЕФАН СТЕВАНОВИЋ, Пепи, рођен у Баточини 1994. године. Основне студије сликарства завршио на митровичком Факултету уметности, а мастер студије сликарства завршио на Факултету ликовних уметности у Београду, у класи редовног професора Радомира Кнежевића.
Учесник је на преко двадесет колективних изложби и ликовних колонија. Иза себе има шест самосталних изложби. Прву изложбу имао у управо у Приватном културном центру „Акваријус“ 2016. године. За свој ликовни рад награђиван је шест пута. Учествовао је у више уметничких пројеката и два перформанса. Извео четири мурала на јавним површинама у Звечану, Косовској Митровици и Чачку.
Живи и ствара у Баточини, Крагијевцу, Београду и Митровици.

СТЕФАН БОШКОЋЕВИЋ, рођен 2001. године у Штрпцу. Средњу школу за текстил и дизајн завршио у Лесковцу. Паралелно похађа студије вајарства и графичког дизјна на митровачком Факултету уметности. Излагао на више колективних изложби. Учесник на више ликовних колонија и уметничких резиденција. Прву самосталну изложбу „Таван“ имао управо у Приватном културном центру „Акваријус“.

МИЛАН КАБАШИЋ, рођен у Косовској Митровици 1990. године. Завршио је графички дизајн на ITA Academy. Оснивач и члан митровачког бенда Дарк скај. Фотографијом се бави још као средњошколац.
Официјелни фотограф ПКЦ „Акваријус“ од 2017. године. У „Акваријусу“ му је организована и прва самостална изложба фотографија „Четврт града и једна љубав“ (2017). Редитељ филма „CTRL Z“ (2024). Власник и директор Bay Bees студија, тренутно најуспешнијег предузећа за производњу фотографија и видео материјала на северу Косова.

СНЕЖАНА ЏОГОВИЋ, рођена 2001. године у Косовској Митровици. Завршила студије глуме на митровичком Факултету уметности, где тренутно похађа мастер студије, у класи професора Александра Ђинђића. Глумом се бави још као средњошколка, када је била члан „Малог театра“ при ПКЦ „Акваријус“. Имала главну улогу у филму „Шева“ (2021), а глумила и у серији „У клинчу“ (2022).

ВУК ПАНТОВИЋ, рођен 2001. године у Житковцу. Студент енглеског језика и књижевности на митровичком Филозофском факултету. Прву књигу, збирку прича „Страх смирења“ објавио у ПКЦ „Акваријус“ (2018). За „Акваријус“ припрема и нову књигу кратке прозе.

АНЂЕЛА МИРКОВИЋ, рођена 2005. године у Грачаници. Студент архитектуре на митровичком Факултету техничких наука.

АЛЕКСАНДРА НИЧИЋ, рођена 2004. године у Чаглавици. Студира графички дизајн на митровичком Факултету уметности.