Акваријус

 

Кос Митровица

Анимирани филмови и зелена радионица

Кратки анимирани филмови за децу биће емитовани у митровачком Приватном културном центру „Акваријус“ у суботу 24. фебруара 2023. године. Почетак прве пројекције заказан је за 12:30. Након пројекција филмова предвиђена је зелена радионица коју ће водити Миљана Дунђерин.
Улаз је слободан, а програм за децу реализован је у сарадњи са „Анибаром“ и 7 Арте.

„Прича о киту“
Под морем кит покушава да помогне мањим створењима која се боре са пластичним отпадом. На копну дечак тражи помоћ да очисти море. Али ни дечак ни кит не могу сами да успеју…

„Нада“
„Нада“ је деветоминутни анимирани филм из 2020. године, овенчан са десет међународних награда. Прича о морској корњачи по имену Аква која је рођена са једном перајом мањом од друге. Аква не дозваљава да јој та сметња онемогући да се бори против опасних предатора и загађења животне средине. Умиљато духовита анимација крије дубљу поруку о важности еколошке свести.

„Слатка чаура“
3Д анимирани кратки филм под називом „Слатка чаура“ говори о два инсекта који одлучују да помогну гусеници која се бори са својом метаформозом.

„Делимично облачно“
Амерички компјутерски анимирани кратки филм. Идеја за филм потекла је захваљујући Дамбу. У филму „Делимично облачно“ рода на свет доноси Дамба, наводећи младог Сохна да се запита одакле су птице добиле своје бебе. Његов закључак је био да су бебе потекле из облака, па су им летеће животиње биле потребне да би се родиле.

„Пуж и кит“
Мали пуж креће на невероватно путовање – јаше на репу огромног грбавог кита. Филм је настао на основу сликовнице коју је написала Џулија Доналдсон а илустровала Аксел Шефлер. Водени двојац на свом путу види многе знаменитости све док једног сунчаног летњег јутра, грбави кит, збуњен звуком групе глисера, плива у залив за време плиме…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *