Акваријус

 

Кос Митровица

Animirani filmovi u „Akvarijusu“

\"\"
Детаљ из шпанског анимираног филма Кишобран

Поводом Светског дана права детета Дечији културни центар „Кактус“, у сарадњи са са НВО „Домовик“, 7 Arte и Међународним фестивалом анимације (Anibar), организује у Приватном културном центру „Акваријус“ у Косовској Митровици креативну радионицу и пројекције анимираних филмова. Програм је заказан за суботу 20. новембра 2021. године у 12 часова.
Улаз је слободан.

\"\"
Детаљ из канадског анимираног филма Мој Тагалонг

Након радионице коју ће одржати Миљана Дунђерин уз асистенцију креативног тима „Домовика“, у „Акваријусу“ ће се на великом платну приказати пет анимираних филмова из најновије светске продукције.

\"\"
Детаљ из руског анимираног филма Игра Елене Куркове

Норвешки филм „Урса – Песма сверне светлости“ говори о усамљеном поларном медведу који тражи мајку на мрачном Арктику. „Мој Тагалонг“ је прича о путовању два брата од којих старији жели да путује сам а млађи га увек прати и прави невоље. Реч је о канадском остварењу Џерија Ванга. Шпански анимирани филм „Кишобрани“ говори о шестогодишњој девојчици која се у потрази за својим несталим псом суочава са својим највећим страхом – страхом од кише. Француски филм „A Tini Tale“ фокусира пса који је остављен поред пута; попео се на стуб, стоји сам до дана када упозна младог момка који жели да постане астронаут и професионални бициклиста. Руско остварење „Игра“ редитељке Елене Куркове говори о животињама током врелог летњег дана.

\"\"
Детаљ из норвешког филма Урса

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *