Акваријус

 

Кос Митровица

Art bioskop: „Ona“

\"film-ona\"

Само у приватном културном центру Галерија „Акваријус“ можете током сезоне 2016/17. погледати на великом платну филмове који су обележили последњих пет година седме уметности у свету.
Једно од тих остварења је и амерички филм Спајка Џоунса „Она“ из 2013. године, које ће бити приказано у галерији „Акваријус“ у среду, 17. маја 2017. године од 22:00.
Радња овог филма смештена је у 2025. годину и прати човека који улази у везу са интелигентним компјутерским оперативним системом који има женски глас и личност.
„Она“ је једно од најзначајнијих филмских остварења која варирају филозофију неткритицизма, односно критикују злоупотребу техничко-технолошког и информатичког прогреса човечанства („технолошки ларпурлартизам“ и „информатичка бомба“), те показују како је 21. век, век размножених димензија, раширене лепезе могућности, брзе производње клонова, фалсфиката, информативних копија, електронских двојника, многобројних светова, век \’кло(в)наде\’ и психичких симулација – али, што је најтрагичније: век апсолутне самоће.
Улаз на пројекцију је бесплатан.

Више о филмском програму у галерији „Акваријус“ >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *