Акваријус

 

Кос Митровица

David Vartabedijan: – R\’N\’R je univerzalni jezik

\"david-vartabedijan-boris-drobac\"

„Илустровани рокенрол водич“ аутора Давида Вартабедијана представљена је најмлађим читаоцима 7. јуна 2016. године у Галерији „Акваријус“ у Косовској Митровици. Вартабедијан је јавности познат као музички критичар, ликовни уметник, стрип-цртач, уредник музичке странице и илустратор у „Политикином забавнику“.
Говорећи о настанку књиге, он истиче да су прво настајале илустрације, а тек након њих текст. Идеја је била да направи књигу која ће децу увести у свет рокенрола и пружити им основна сазнања о највећим светским извођачима.
„Направио сам је са идејом да буде неки почетак за свако дете. Желео сам да направим књигу каква није постојала у доба када сам ја почињао да слушам рокенрол. Дакле, написао сам је за себе као дете. У међувремену сам написао много текстова, одгледао сам много концерата и све ми је то причинило пуно задовољства, јер сам кроз писање упознао много људи. Схватио да су то велики уметници, и што је најважније, да су осамдесет процената њих добри људи. Сви ми причамо једним језиком, а то је још увек рокенрол“, каже Вартабедијан и за почетак сваком детету препоручује Елвиса Прислија.
„После њега, слушајте The Ramones, а после AC/DC, јер током 61 године колико рокенрол постоји, то су три можда најупечатљивија бенда“, пренео је своја запажања Вартабедијан најмлађима.
О квалитету књиге „Илустровани рокенрол водич“ говоре награде за најбољу дечју књигу, најбољу илустрацију и најбоље опремљену књигу у Херцег Новом, Београду и у Пироту. Радост читања ове књиге, на срећу, неће осетити само деца са српског говорног подручја, јер је књига недавно изашла и на пољском језику, а у плану је објављивање и италијанског, бугарског и грчког издања.
Тијана Ђорђевић

Извор: Радио Косовска Митровица

ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГРАФИЈЕ >>

\"rnr-vodic-2\"

\"rnr-vodic-3\"

\"rnr-vodic-9\"

\"rnr-vodic-8\"

\"rnr-vodic-4\"

\"rnr-vodic-11\"

\"rnr-vodic-555\"

\"rnr-vodic-756\"

\"rnr-vodic-5\"

\"rnr-vodic-6\"

\"rnr-vodic-7\"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *