Акваријус

 

Кос Митровица

Dunja Nikolić napustila „Mali teatar“

\"FEDES-2019_PKC-1

Од октобра 2019. године Дуња Николић више није на челу Дечије и омладинске позоришне трупе „Мали театар“. Разлог прекида сарадње са Приватним културним центром „Акваријус“ приватне је природе. „Акваријус“ захваљује Дуњи на великом доприносу у развоју и промоцији ПКЦ-а, као и на несебичној и огромној љубави и ентизујазму које је уложила водећи „Мали театар“, и жели јој пуно среће и успеха у даљем раду.

Дуња Николић је током претходних сезона активно учествовала у бројним уметничким програмима у „Акваријусу“. Један је од оснивача Театра у „Акваријусу“ и покретач школе глуме „Мали театар“, која је временом израсла у Дечију и омладинску позоришну трупу. За време док га је водила, „Мали театар“ је извео четири премијере („Ујеж“, „Четири годишња доба“, „Збуњена бајка“ и „Мали принц“); све представе су и даље на репертоару и изведене су више десетина пута у Косовској Митровици, али у другим градовима на Косову и Метохији и у Србији. За ову сезону „Мали театар“ припрема две премијере – представе по текстовима Бранислава Нушића („Др“) и Јована Стерије Поповића („Родољупци“). Планирана су и гостовања у Београду, Новом Саду, Скопљу и Грачаници.

„Мали театар“ наставља са радом и пробама у суботу 5. октобра 2019. године, а прво окупљање у овој сезони заказано је за 17 часова. Дечијом и омладинском позоришном трупом, до ангажовања новог глумца или редитеља, руководиће Миљана и Александар Дунђерин.

Репертоар „Малог театра“ >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *