Акваријус

 

Кос Митровица

E-Play: Другачији звук и нова енергија

Текст и Видео: Радио Контак плус
Фотографије: ПКЦ „Акваријус“ (Милан Кабашић и Миленија Митковић)

Добар звук и енергија – овим речима укратко би се могла описати синоћна атмосфера у Косовској Митровици, у оквиру IV Еко арт фестивала, у организацији Приватног културног центра „Акваријус“.
Иако је на музичкој сцени нешто више од две деценије, популарни београдски састав Е-Плаy, синоћ је по први пут наступио у нашем граду.

Маја Цветковић, лидерка ове музичке групе, ауторка песама, вокал, заједно са својим члановима бенда, донела је овдашњој публици другачији звук и неку нову енергију. Сваким новим тактом, вештином на гитари и харизмом, привлачила је пажњу и одушевљавала присутне.

Песме попут „Шамарчина”, „Да будемо само добро”, „Срешћемо се неки други пут”, „Диван дан“, „Љубица“, „Слобода“ и многе друге, подстакле су публику у Криму да их у више наврата враћа на бину. Такав однос публике и размена позитивне енергије, верујемо, довешће их поново у наш град.

Признање се мора одати и младим момцима из митровичког бенда „Камбрија“, који су као предгрупа уз панк звуке, увели публику у вече које обећава.
Публика се потом преселила у Сохо бар, до раних јутарњих сати, где је наступио ди-џеј Battric.

Последњи дан IV Еко арт фестивала, обележиће изложба најбољих радова аутора који су учествовали у наградном конкурсу за најбоље графичко решење плаката на тему: „Смањи, поново употреби, рециклирај“, као и наступ нишког бенда „Данилов доживљај Беча“.
Програм почиње вечерас у 20.00 часова.

Извор: Радио Контакт плус >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *