Акваријус

 

Кос Митровица

II Митровичка уметничка резиденција (отворени позив)

Током прве половине 2024. године биће одржана Друга Митровичка уметничка резиденција која би требало да окупи ствараоце из региона који негују савремени уметнички израз у областима: сликарство, вајарство, дизајн, филм, перформанс (концептуални, музички, плесни, драмски),
Учешће на Митровичкој уметничкој резиденцији подразумева седмодневни боравак у северном делу Митровице у накнадно договореном термину, од јануара до априла 2024. године (обезбеђени су путни трошкови, смештај и храна, уметнички материјал). За све учеснике резиденције предвиђен је садржајан програм који подразумева разговоре, предавања, радионице и сусрете са оствареним и признатим личностима из света културе и уметности, као и излете и обиласке, како културних и историјских вредности града, тако и ширег региона. Циљ је да током боравка у Митровици одабрани уметници буду инспирисани градом, како би када се врате у своје место, створили уметничко дело које ће презентовати у митровачком Приватном културном центру „Акваријус“ током маја 2024. године.
Сви заинтересовани за учешће у овој уметничкој резиденцији могу да се пријаве на конкурс који траје до 20. јануара 2024. године. Право учешћа на конкурсу имају уметнички парови или појединци старији од 18 година, без обзира на формално образовање. Пријаву је потребно послати на адресу: info@akvarijus.com. Пријава треба да садржи:
1) име и презиме, град и државу, контакт телефон (у телу мејла)
2) кратку биографију (максимално 3.000 словних знакова)
3) презентација властите уметничке праксе (фотографије радова, видео записе, линкове).
Резултати конкурса биће објављени на сајту Приватног културног центра „Акваријус“ (www.akvarijus.com) 25. јануара 2024. године.
Митровичка уметничка резиденција организује се у оквиру програмске целине „Арт терапије III“ коју организује „Акваријус“ а подржава УНМИК.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *