Акваријус

 

Кос Митровица

Muzika koja ne zagađuje dušu: Sandra Janković

\"sandra-jankovic\"

Ове суботе, 24. марта 2018. године од 20 часова до поноћи у галерији „Акваријус“, у оквиру циклуса „Музичари који не загађују душу“, наступиће Сандра Јанковић (вокал) и Дејан Поповић (клавир). Улаз је слободан.

\"branka-m-kasalovic-galerija-akvarijus-mart-2018

Циљ музичког циклуса „Музичари који не загађују душу“, који ће трајати све до завршетка сезоне 2017/18, јесте представљање оних музичара и стваралаца који су, у времену апсолутне доминације кича, остали верни уметничкој музици, доследно је афирмишући на маргинама културе и друштва. Посетиоци ће сваке суботе имати прилику да – кроз интеракцију са гостом вечери, кроз његове интерпретације и импровизације музике која је обележила 20. век у историји уметности, али и кроз његова оригинална, ауторска дела – слушају уметничку музику, која није пратећа појава масовне културе, већ има естетску вредност, и поред ужитка, захтева извесну дозу мисаоног и духовног напора.

\"muzika-koja-ne-zagadjuje-dusu-plakat\"

Верујући да рецепција музичке уметности веома често зависи од једног, непоновљивог тренутка, и директног присуства перцепијента у тренутку извођења, уредништво уметничког програма галерије „Акваријус“ одлучило је да током програма „Музичари који не загађују душу“ забрани снимање, па тиме и накнадно емитовање аудио и видео записа и фотографија.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *