Акваријус

 

Кос Митровица

Muzika koja ne zagađuje dušu

\"subotom-u-akvarijusu-dejan-popovic-plakat\"

Од 3. фебруара 2018. године сваке суботе у галерији „Акваријус“ од 20:00 до 00:00 о музичкој хигијени бринуће музичари који су способни да тихо, ненаметљиво, дискретно произведу квалитетан звук и пренесу посетиоцима дражи уметничке музике. Ове суботе гост вечери биће Дејан Поповић, за клавиром. Улаз је слободан.

\"dejan-popovic\"

Циљ музичког циклуса „Музичари који не загађују душу“, који ће трајати све до завршетка сезоне 2017/18, јесте представљање оних музичара и стваралаца који су, у времену апсолутне доминације кича, остали верни уметничкој музици, доследно је афирмишући на маргинама културе и друштва. Посетиоци ће сваке суботе имати прилику да – кроз интеракцију са гостом вечери, кроз његове интерпретације и импровизације музике која је обележила 20. век у историји уметности, али и кроз његова оригинална, ауторска дела – слушају уметничку музику, која није пратећа појава масовне културе, већ има естетску вредност, и поред ужитка, захтева извесну дозу мисаоног и духовног напора.
Верујући да рецепција музичке уметности веома често зависи од једног, непоновљивог тренутка, и директног присуства перцепијента у тренутку извођења, уредништво уметничког програма галерије „Акваријус“ одлучило је да током програма „Музичари који не загађују душу“ забрани снимање, па тиме и накнадно емитовање аудио и видео записа и фотографија.

0 thoughts on “Muzika koja ne zagađuje dušu”

  1. Pingback: Vreme za impuls žene | Galerija Aquarius

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *