Акваријус

 

Кос Митровица

Наградни конкурс: Ко ће освојити 1.000 евра?

\"\"

Петочлани жири у саставу Тамара Пешић (председница), Харис Личина, Александар Касаловић, Јасмина Цветић и представник стручног жирија галерије ПКЦ „Акваријус“, у наредних седам дана донеће одлуку о ужем избору плаката аутора који су учествовали у наградном конкурсу за графичко решење на IV Еко арт фесту. Победник ће бити проглашен 21. октобра 2022. године.
За аутора најбољег плаката на конкурсу обезбеђена је новчана награда у износу од 1.000 евра, док ће најбољи радови који су ушли у финале по избору стручног жирија бити изложени у митровачкој галерији ПКЦ „Акваријус“ на завршној изложби Еко арт феста која ће бити организована 21. октобра 2022. године у 20 часова.
Тема наградног конкурса за графичко решење плаката гласила је: „Смањи, поново употреби, рециклирај“ (3R – ’s: Reduce, Reuse, Recycle). Прилику да учествују на конкурсу имали су сви старији од 18 година без обизра на формално образовање и места и земље пребивалишта.
Име победника, као и имена добитника специјалних награда, биће објављена на дан отварања изложбе, када ће награде бити и уручене.
Победник конкурса је у обавези да одабрано графичко решење примени и адаптира за потребе израде промотивног материјала Еко арт феста (флашице, маска за телефон, роковник, руксак).
О главној награди одлучује стручни жири у саставу Тамара Пешић (председница), ликовни уметници, дизајнери Харис Личина и Александар Касаловић, еколошка активисткиња и оснивач Еко арт феста Јасмина Цветић, док пети глас даје стручни жири галерије ПКЦ „Акваријус“ (Велимир Каравелић, Стефан Стевановић, Зорица Сајић Раденковић, Миљана Дунђерин).
Наградни конкурс расписан је у оквиру IV Еко арт фестивала који организује митровачки „Акваријус“ а подржава Swiss Agency for Development and Cooperation SDC.

Више о програмима у оквиру IV Еко арт феста >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *