Акваријус

 

Кос Митровица

Новогодишњи програм

Поводом Православне Нове године у митровачком Приватном културном центру „Акваријус“13. јануара 2023. године биће организован новогодишњи уметнички програм. Програм почиње од 18:30 презентацијом серије фотографија Мирослава Лазаревића „Крст у магли“ која је проглашена за најлепшу фотографију на конкурсу „Слике Србије“ у конкуренцији 850 аутора. Лазаревићу ће новчана награда и диплома бити додељена крајем јануара у Етнографском музеју у Београду када ће бити отворена изложба „100 најлепших слика Србије“ и презентован календар у којем се налазе 12 најлепших фотографија 2022. међу којима је и „Крст у магли“.
Након разговора са Лазаревићем своју православну поезију први пут ће митровачкој публици представити Мирјана Дикић, теолог и вероучитељ. Њени религиозни стихови биће објављени у књизи песама у пролеће 2023. године уз подршку ПКЦ „Акваријус“.
Програм затвара музичко-сценски наступ мултимедијалног уметника Дејана Павићевића.
Улаз је слободан а сви посетиоци „Акваријуса“ имаће могућност да 13. јануара од 12:00 до 00:00 набаве књиге и слике по сниженим ценама (попуст за све књиге износи 50 %, а за све слике 30 %).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *