Акваријус

 

Кос Митровица

Petar Markov trio (Makedonija)

\"petar-markov-trio\"

На затварању Еко арт феста, у част победника, у петак 25. маја 2018. године од 21:30 у Културном центру „Акваријус“ наступиће музичари из Македоније Петар Марков Маркуш (гитара), Тони Печанов (хармоника бандонеон) и Владимир Трпковски Пате (перкусије). Тројица врсних македонских музичара први пут ће наступити заједно у Косовској Митровици стварајући фузију етно-џеза, поп-рока, танга, латино музике…

\"petar-markov\"

Петар Марков Маркуш, музичар и композитор из Велеса, завршио је Џез академију у Штипу, у класи професора Тонија Китановског. Наступа у дуету Two Macedonians са познатим македноским кларинетистом Благојем Ламњовим.

\"toni\"

Тони Печанов је завршио Музичку академију у Скопљу. Бандонеон је почео да свира под утицајем композитора Астора Пјацоле. У Аргентини боравио да би детаљније упознао суштину танга. Наступа са бендом Танго трио. Наступао и са чувеним светским гитаристом Ал ди Меолом. Експериментише са музиком која представља комбинацију џеза, танга и етно мелоса. Ради филмску музику.

\"32588572_1962552413762948_2733864554986471424_n\"

Владимир Трпковски Пате, рођен у Скопљу, бави се музиком 12 година. Свирао са истакнутим македноским представницима џез музике. Студира Џез академију (перкусије). Оријентисан претежно на кубанску латино музику, bossa nova, cha-cha-cha.

\"eco-art-fest-baner-sajt\"

Организатори Еко арт феста су НВО „Акција заједничке помоћи“ и Културни центар „Акваријус“. Фестивал је подржан од стране УНМИК-а. Део програма реализован је уз подршку УНИЦЕФ-а и имплементацију Каритас Косова.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *