Акваријус

 

Кос Митровица

Počinje drugi ciklus „Оkršaja mozgova“

\"okrsaj-mozgova-5\"

Други циклус квиза знања „Окршај мозгова“ почиње у Приватном културном центру „Акваријус“ у петак 29. марта 2019. године од 20 часова. „Окршај мозгова“осмишљен је као квиз у којем се, кроз дружење и забаву, такмичари надмећу из различитих области знања (култура и уметност, историја, географија, спорт, политика, опште знање). Уредник и супервизор квиза је Бранислав Нешовић, уреднике и комисију, задужену за регуларност такмичења, чине још и Милош Тимотијевић, Родољуб Шћекић, Слободан Поповић и Миљана Дунђерин, водитељ је Александар Дунђерин, а организатор ПКЦ „Акваријус“.
Победник првог циклуса „Окршаја мозгова“ (за 2018. годину) је екипа ВМРО (Милица Радовановић, Родољуб Шћекић, Васиљ Аџић, Сташа Стојсављевић). Као награду за победу њима је припао четвородневни боравак у луксузним апартманима на Копаонику, који је обезбедио спонзор првог циклуса квиза Chalet врхови копаоника.

\"zalba-vmro\"

За победнике другог циклуса, који траје од марта до јуна 2019. године, обезбеђене су такође вредне награде.
На „Окршају мозгова“ учествују екипе састављене од четири такмичара (3+1 резервни играч). Пријаве (назив екипе и имена такмичара) за овај квиз могуће је извршити у „Акваријусу“ или преко наше фејсбук странице.
Непосредно пре првог кола одржаће се жребање после чега ће пријављене екипе бити распоређене у две квалификационе групе. После два квалификациона кола, по две првопласиране екипе из група А и Б, формираће финалну групу (без преношења бодова из квалификација) и одиграти још три кола. Победник је она екипа која после три одиграна кола сакупи највише бодова (у финалној групи бодови се преносе из кола у коло).
Квиз је састављен из пет делова. У првом, трећем и петом делу свака екипа добија иста питања из свих области (10+10+10), а на свако питање има обавезу да у временском распону од 30 секунди на папиру запише одговор (дозвољене су консултације међу такмичарима у екипи); у другом и четвртом делу сваки такмичар из сваке екипе самостално одговара на по два питања (време за размишљање 10 секунди); у другом и четвртом делу квиза екипе су унапред обавештене о областима обухваћеним питањима, те пре почетка тих делова квиза одређују који ће такмичар одговарати на коју групу питања. Сваки тачан одговор доноси екипи по један бод (у првом, трећем и петом делу квиза), односно по два бода (у другом и четвртом делу квиза).

\"49756028_2520797048231614_7793016406798237696_n\"

Распоред и резултати „Окршаја мозгова“ >>

ОСНОВНА ПРАВИЛА КВИЗА „ОКРШАЈ МОЗГОВА“
Екипе се састоје од три такмичара (четврти је резерва);
Резервни такмичар не може заменити такмичара током трајања једног кола квиза;
Коришћење мобилних телефона није дозвољено; мобилни телефони се предају организаторима непосредно пре почетка надметања;
Уколико нека екипа буде ухваћена у покушају преваре, одузеће јој се 5 поена. Уколико се то понови биће суспендована у том колу, и за то коло неће добити ниједан поен;
Публика која не учествује у квизу мора да се суздржи од помоћи такмичарима и давања одговора на глас (уколико се то догоди екипе не добијају бодове за то питање);
У случају да такмичар из екипе тима мора да напусти своју позицију, не може да се врати док се не заврше питања из области која је у току.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *