Акваријус

 

Кос Митровица

Радионице за осмишљавање ауторских документараца

У сарадњи са Удружењем документариста ДокСрбија, а уз подршку Министраства културе Републике Србије, у Приватном културном центру „Акваријус“ од 14. до 16. децембра 2022. године биће организоване радионице за осмишљавање и продуцирање ауторских документараца, намењене локалним ствараоцима. Први блок радионица биће одржан у среду 14. децембра од 18 часова, а други у петак 16. децембра од 16 часова. Предавачи су наши истакнути документаристи, редитељи и продуценти из Београда Борис Митић и Милош Ивановић.
Као увод у ове радионице, у „Акваријусу“ су емитовани током новембра и децембра ауторски документарни филмови из Србије и Босне и Херцеговине, о којима ће на радионицама, као успешним примерима документаристике, такође бити речи. Суштина радионица је анализа идеја за локалне филмове које ће припремити учесници, и за које ће добити упутства за што бољу пријаву на конкурсе Филмског центра Србије за развој сценарија, развој пројекта и продукцију током наредне године.
Након завршетка последње радионице у петак 16. децембра од 19:30 премијерно ће бити приказан хрватски филм Иване Маринић Крагић „Не тиче те се“ / Nun of Your Business >>.
ДокСрбије је национално удружење докуметнариста које окупља скоро 100 чланова и бави се стварањем, лобирањем, едукацијом и промоцијом српских документарних филмова у земљи и свету, а овај догадјај део је програма децентрализованих радионица које финансира Министарство културе Републике Србије, а које ДокСрбија организује ове године у Зрењанину, Лесковцу, Новом Пазару и Косовској Митровици.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *