Акваријус

 

Кос Митровица

Сликање и музика у Великој Хочи

\"\"

Текст: Радио Контакт плус (Душица Станковић)
Фото: ПКЦ „Акваријус“

\"\"

Невладина организација „Актив“, у сарадњи са Приватним културним центром „Акваријус“ из Косовске Митровице, организовала је током овог викенда културне активности у Великој Хочи.
У суботу је одржана ликовна радионица са децом узраста од седам до дванаест година из Ораховца и Велике Хоче.

„Главни организатор овога је НВО ’Актив’, а ми смо се прикључили јер нам се идеја изузетно допала, имајући у виду да је планирано да се у наредном периоду одржавају оваква културна дешавања у српским срединама на КиМ“, каже за Радио Контакт Плус, Александар Дунђерин, уредник уметничког програма у Приватном културном центру „Акваријус“.

Додаје да ће се сигурно поново одазвати позиву на овакву сарадњу и да је важно да постоје слична дешавања, јер се, истиче, на тај начин помаже и локалној заједници.
У склопу ликовне радионице, поред Миљане Дунђерин из „Акваријуса“, учествовали су и студенти Факултета уметности у Косовској Митровици.
„Део студената Уметничког факултета организован је у неформалну групу ’Културно-урбани колектив’, који такође ради у сарадњи са нама. Тако да је то био леп спој људи из разних делова Косова и Метохије и из читаве Србије, као и овдашњих мештана и деце“, објашњава Дунђерин.

\"\"

Студенти су са малишанима одржали радионицу на тему „мој најбољи друг/другарица“.
„Такође смо цртали и ликове из цртаних филмова и осликавање лица које је радила колегиница. Било је задовољство радити са децом“, рекла нам је Анђела Ранковић, студенткиња вајарства.
На крају радионице направљена је мини-изложба свих цртежа малишана на паноима.

Основцима из Велихе Хоче и Ораховца се такође допала ликовна радионица.
„Много ми се свиђа ово цртање, лепо је. Волео бих да се нешто овако понови“, каже Давид Миленковић из Ораховца.
„Имали смо већ слична дешавања, али баш је лепо и занимљиво“, каже Јована из Велике Хоче.
У склопу ових активности, дан раније је одржан концерт бенда „Вечита дилема“ из Прилужја, на тераси ресторана Рибњак у Великој Хочи.

Извор: Радио Контакт плус >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *