Акваријус

 

Кос Митровица

Tajna umetnosti nije u kreaciji, nego u sreći

\"\"

Текст: Радио Контакт плус

Фотографије: ПКЦ „Акваријус“ (Милан Кабашић)

\"\"

Изложба „Слике срца“ аутора Горана Лазића, отворена је синоћ у Приватном културном центру „Акваријус“ у Косовској Митровици.
„Слике срца“ настале су у доба короне, као суштинска потреба човека да у изолацији пронађе излаз из неизвесности коју је пандемија донела, а кроз једну врсту креативног бекства, открива аутор Горан Лазић.

„Дан за даном, у доба карантина, рађале су се неке нове творевине на које сам пренео своје импресије, импресије неких других људи, али и свог окружења“, прича Лазић и додаје да су слике рађене експресионистичким, брзим потезима, „вођене топлином која пружа задовољство стварања“.

\"\"

Каже да је циљ изложбе да се ликовна уметност приближи широј публици, онима који до сада никада нису сликали и онима који су желели, а нису имали могућности.
„Поучен својим искуством, могу да кажем да је вредно труда, јер сликање јако оплемењује човека. Ја спадам у оне који су се одважили да покушају, иако никада нисам имао ову врсту афинитета и немам формално уметничко образовање.“
Изложбом жели да каже да тајна уметности није у самој креацији, него у срећи коју носимо док стварамо.

„Још ако оно што створимо улепшава било који аспект нашег живота или живота нама драгих људи, онда је наш циљ у потпуности остварен. Уметност је трачак светлости која без наметања уђе у наша срца и испуни нас љубављу. Слике срца су настале из срца, љубави, из вере у боље сутра. Будите оптимисти, улепшајте живот бојама које вас инспиришу и покрећу да будете ствараоци“, поручује Лазић.

\"\"

Изложба је продајног карактера, а поставка ће бити изложена у галерији ПКЦ „Акваријус“ до 25. децембра.

Извор: Радио Контакт плус >>

2 thoughts on “Tajna umetnosti nije u kreaciji, nego u sreći”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *