Акваријус

 

Кос Митровица

Uskoro u „Akvarijusu“!

\"akvarijus-fezes-mart-2020-2\"

Приватни културни центар „Акваријус“ из Косовске Митровице постепено наставља са активностима. Најпре ће бити отворен продајни део галерије и библиотека, а током маја (највероватније, а у складу са предвиђеним мерама надлежних органа) и кафе клуб који ће од овог лета радити не само у затвореном простору (Страхињића Бана 4), него и на отвореном (башта Куће уметника, Страхињића Бана 2).
Едукативно-уметничке ликовне радионице „Мали атеље“ ове године одржаваће се и током лета у редовним терминама, као и пробе и остале активности дечје и омладинске позоришне трупе „Мали театар“.
Четврти циклус Ликовних окршаја биће настављен почетком јуна 2020. године преосталим мечевима четвртфинала; полуфинала су такође предвиђена за јун месец, док ће се финале одиграти крајем јуна или почетком јула ове године.
Шаховски окршаји настављају се од јуна и трајаће током лета.
Нови циклуси Књижевних окршаја и Окршаја мозгова, чији је почетак био заказан за март, померени су за октобар 2020. године.
Први уметнички програм у „Акваријусу“ биће поетско-музичко вече љубавне поезије, аутора Душана Милића, које је било заказано за 13. март, али је због увођења ванредних мера отказано.
Ове године нема летње паузе – током јуна, јула и августа „Акваријус“ организује културно лето у Косовској Митровици.
Током маја 2020. године део програма ће се и даље одвијати путем интернета – изложбе у оквиру циклуса ArtCult биће представљeне у виртуелној галерији ПКЦ-а, а разговори о књижевности водиће се у оквиру платформе ZOOM.
ПКЦ „Акваријус“ још једном захваљује пријатељима, радницима, сарадницима, пословним партнерима који су за време ванредне ситуације исказали огромну солидарност, и стрпљење, разумели како нисмо били у могућности да извршимо у предвиђеном временском року неке од раније договорених обавеза. То ћемо, свакако, учинити што пре.
Остајемо оно што смо и били, место стваралачког сусрета, на путу од слободе ка љубави.
Ускоро се гледамо, грлимо, љубимо…
Добро дошли у „Акваријус“!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *