Акваријус

 

Кос Митровица

Veče flauta, violončela i klavira

\"koncert-fum-novembar-2017-plakat\"

У четвртак 30. новембра 2017. године од 21:00 у галерији „Акваријус“ биће одржан концерт флаута, виолончела и клавира на којем ће се изводити дела композитора Јохана Себастијана Баха, Волфганга Амадеуса Моцарта и Франца Јозефа Хајдна. Наступају студенти Факултета уметности у Косовској Митровици у класи професора Братислава Ђурића и професорке Марије Глуваков Меденица: Невена Нешовић, Миљана Савић, Ана Стефановић, Тања Радосављевић (флауте), Катарина Дуловић (виолончело), Дуња Ђедовић и Немања Елек (клавир). Поред њих, наступиће и њихови професори Марија Глуваков Меденица и Братислав Ђурић.
Улаз је слободан.

Програм:

Ј. С. Бах Соната Ес дур I став (Тања Радосављевић и Немања Елек)
Ј. С. Бах Соната х мол I став (Миљана Савић)
Ј. С. Бах Соната г мол I став (Невена Нешовић и Дуња Ђедовић)
В. А. Моцарт Концерт г дур I став (Ана Стефановић)
Ј. Хајдн Лондон трио за две флауте и виолончело I став Аллегро модерато, II став Andante, III став финале. Трио Но.1. (проф. Братислав Ђурић, Миљана Савић и Катарина Дуловић)

Кратке биографије извођача:

Братислав Ђурић, рођен 1956. године у Крушевцу, завршио је Факултет музичких уметности у Београду (Одсек за флауту). Од 2013. године ради као доцент за ужу уметничку област Флаута на Факултету уметности у Косовској Митровици. Током дугогодишње уметничке каријере као солиста је извео на 20 реситала 65 различитих дела. Као камерни музичар је на 66 целовечерњих концерата извео преко 120 дела, а као солиста са оркестром 7 различитих концерата. Ђуриц је укупно извео више од 190 дела на 93 целовечерња концерта. Као солиста и концерт-мајстор Хора флаута остварио је преко 200 концерата. Као соло флаутиста Националног театра за 34 године извео је готово све наслове, како оперске тако и балетске, који су били на репертоару, у земљи и иностранству.

Невена Нешовић, рођена 1989. године у Пожаревцу, уписује Факултет уметности у Косовској Митровици (инструментални смер – флаута) 2014. у класи проф. доц. Братислава Ђурића 2014. Добитник бројних признања, између осталих и награда на такмичењима камерних састава у Крагујевцу, Пожаревцу и Сремским Карловцима.

Миљана Савић, рођена у Крушевцу 1996, уписује Факултет уметности у К. Митровици у класи проф. Братислава Ђурица 2014. Добитник бројних награда на такмичењима камерних састава у у Крагујевцу, Пожаревцу и Сремским Карловцима. Учествовала на турнеји по подунавским земљама (2012). Са народним оркестром „14 октобар“ наступала у САД и у Пољској. Са ансамблом при цркви Лазарица снимила CD. Била је члан градског оркестра и наступала у програмима Културног центра Града Крагујевца.

Ана Стефановић, рођена 1994. у Суботици, студент мастера на Факултету уметности у К. Митровици, у класи проф. Братислава Ђурића. Наступала на концертима и уметничким програмима у Београду, Крушевцу, К. Митровици, Грачаници. Члан оркестра митровачког факултета.

Катарина Дуловић, рођена 1994. у Краљеву, са 9 година уписала музичку школу и почела да свира виолончело. Средњу музичку школу завршила у Краљеву, а за време школовања била члан Европског оркестра младих. Студира виолончело на Факултету уметности у Косовској Митровици. члан Нишког симфонијског оркестра младих.

Тања Радосављевић, рођена 1997. године у Косовској Митровици. Основно музичко образовање је стекла у нижој музичкој школи у Новом Пазару, а средњу у Косовској Митровици. Факултет уметности у К. Митровици, у класи проф. Братислава Ђурића, уписује 2017. године. Члан је оркестра КУД-а Копаоник из Лепосавића, са којим је наступала на многобројним светским сценама. Иза себе има преко 350 јавних наступа.

Дуња Ђедовић, рођена 1997. године, студент је четврте године клавира на Факултету уметности у Косовској Митровици, у класи професорке Марије Глуваков Меденица. Учествовала је на разним међународним и републичким такмичењима и освајала бројне награде у категоријама соло клавир, клавирски дуо и камерна музика. Похађала мастер класове код проф. Арба Валдме, проф. Владимира Милошевића, проф. Александра Сердара, проф. Наталије Томић, проф. Биљане Горуновић, проф. Јурија Кота и проф. Рите Кинке.

0 thoughts on “Veče flauta, violončela i klavira”

  1. Pingback: Program za novembar 2017. | Galerija Aquarius

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *