Акваријус

 

Кос Митровица

Veče ljubavne poezije i muzika

\"\"

Вече љубавне поезије и музике биће одржано у Приватном културном центру „Акваријус“ у Косовској Митровици у уторак 20. октобра 2020. године од 19 часова. Стихове казују митровачки песник Душан Милић и студенткиња глуме на Факултету уметности Милица Грбовић, док у музичком делу програма наступају Драгана Милић, Милица Вранеш (вокали) и Дејан Поповић (гитара).
Улаз је слободан.

\"\"

Душан Милић је већ два пута наступао у ПКЦ „Акваријус“, у јуну и септембру ове године, када је представио стихове објављене у његовој првој збирци песама „Тајна дамине игре“.
Рођен је 1970. године у Косовској Митровици, где и данас живи. Студирао је сликарство. Писањем се бави од раног детињства, а „Тајна дамине игре“, објављена 2019. године, његова је прва песничка књига. Отац је двоје деце.
Поред поезије, велика љубав Душана Милића је и шах. Оснивач је, члан Управног одбора и капитен мушког сениорског тима Шаховског кружока ПКЦ „Акваријус“ из Косовске Митровице.
Страст и идеализовање женске лепоте окосница су прве збирке песама Душана Милића. Определивши се за модернистички и урбани стил писања, Милић на суптилан начин, помало меланхолично и носталгично, описује непрекидну жудњу и патњу за женом, огољавајући својим стиховима њену унутрашњу и спољашњу лепоту као вечну инспирацију песника. Најновије Милићеве песме, међутим, припадају рефлексивној медитативно-филозофској лирици, и варирају мотиве пролазности, смисла певања и живљења, смрти.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *