Акваријус

 

Кос Митровица

Радио VIBE о ,,Малом атељеу”

\"galerija_aquarius_mali_atelje

U galeriji ,,Akvarijus” danas je  odrzana dečja izlozba pod nazivom ,,Moja mama”. Organizatori su akademski slikar Miljana Bulatović ,fotograf Nikola Grujić i slikar Stefan Stevanović . Naime, deca uzrasta od 4 do 9 godina koja pohađaju časove slikanja prikazali su građanima svoje radove. Za radio Vibe, organizatorka Miljana Bulatović je izjavila:

\"galerija_aquarius_mali_atelje

,,I više sam nego zadovoljna izložbom. Za četiri meseca rada smo okupili 56 polaznika i organizovali dve izložbe, sto svedoči o tome koliko su deca zainteresovana za umetnost. Umetnost je nešto najlepše, a deca se tu najbolje snalaze”.

\"galerija_aquarius_mali_atelje

Takođe je izjavila da bi volela da postoji više školica slikanja u nasem gradu. Veliki broj roditelja je došao da vidi šta su to njihovi mališani uradili. Jedna mama je za naš radio izjavila:

\"galerija_aquarius_mali_atelje

“Izložba je fenomenalna, crteži su sjajni, vrlo je kreativno. Ovo je jako lepa ideja i pruža deci da razvijaju talente.” Na pitanje da li je zadovoljna časovima odgovara:

\"galerija_aquarius_mali_atelje

“Veoma sam zadovoljna, oduševila sam se kada sam čula da nešto ovako postoji u našem gradu.Takođe smatram da Kosovskoj Mitrovici fali više ovakvih kulturnih događanja.”

Jedna od najmlađih učesnica izložbe Slavica je sa nama podelila svoje utiske:

“Ja sam nacrtala cveće na platnu, mame i lutkice. Jako volim da dolazim na časove zbog zabave i crtanja”.

\"galerija_aquarius_mali_atelje

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje galerija ,,Aquarius” organizuje. Današnja izložba je uvertira za predstojeći osmi mart. Veliki broj, kako dece tako i odraslih se okupio u galeriji i uživali su u kreativnim i prelepim dečjim radovima.

Izvor: Radio VIBE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *