Акваријус

 

Кос Митровица

„Akvarijusu“ nagrada UKS-a

\"\"

Удружење књижевника Србије, уручило је Приватном културном центру „Акваријус“ из Косовске Митровице награду „Благодарје УКС” за изузетан допринос раду Удружења књижевника Србије у 2021. години. Награде се традиционално уручују на Савиндан, у оквиру Светосавских свечаности, а испред ПКЦ “Акваријус” награду је јуче примио млади уметник Александар Касаловић, дугогодишњи сарадник ове културне установе.
„То јесте изненађење, али са друге стране, ми већ годинама афирмишемо српску књижевност и имамо сарадњу и са матичним удружењем књижевника Косова и Метохије и са том кровном организацијом, тако да нам је драго да су препознали наш труд и ова награда јесте потврда на неки начин да ПКЦ Акваријус постоји и на културној мапи Србије и читавог региона“, рекао је за Радио Косовска Митровица уредник уметничког програма овог културног центра Александар Дунђерин.

\"\"

Иначе, поред ПКЦ „Акваријус“, Благодарја УКС-а јуче су уручена и секретару за културу Града Београда Ивану Карлу, руководиоцу Сектора за унутрашњу контролу Комуналне милиције Ранку Шекуларцу, Православној академији наука, уметности, вештина и иновација Србије, новинару Димитрију Буквићу, вајару Драгољубу Димитријевићу, директорки основне школе „Татомир Анђелић” у Мрчајевцима Весни Јевђенијевић. Међу осталим добитницима били су и уредник „Књижевних новина“ Милан Лукић, књижевник и политиколог Александар Ћуковић, књижевник Владимир Благојевић, Станислав Којић, Милена Сименуновић, новинар и критичар Мирослав Димитријевић, игуман манастира Велика Ремета Стефан и градоначелник Чачка Милун Тодоровић.
Скуп је благословио свештеник и члан Удружења књижевника Србије др. Угрин Поповић и рекао да се још у делатности Светог Саве види симбиоза културе и култа.

Извор: Радио Косовска Митровица >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *