Акваријус

 

Кос Митровица

Art bioskop: „1917“

\"1917_poster\"

Играни филм Сема Мендиза „1917“ (САД, 2019) који је на почетку ове године освојио бројне награде („Златни глобус“ и BAFTA, у категоријама за најбољи филм и најбољу режију), биће приказан на великом платну у Приватном културном центру „Акваријус“ у уторак 4. фебруара 2020. године од 21:00.
Улаз је слободан.

У овој ратној драми, која се темељи на истинитој причи, улоге тумаче Џорџ Макај, Дин Чарлс Чапмен, Марк Стронг, Ендру Скот, Ричард Маден, Клер Дубуркју, Колин Фирт и Бенедикт Камбербач. Музику за филм је је компоновао Томас Њумен.
Напета ратна прича прати два млада британска војника, који добијају наизглед немогућу мисију. У трци против времена морају прећи непријатељску територију и доставити поруку која ће зауставити напад на стотине војника, који не знају да се напад спрема. Оскаровац Мендиз у филму приказује фантастичне, али и застрашујуће ратне сцене које се до сада нису појављивали на великом платну.
Филм је добио три номинације за Златни глобус и победио у две укључујући награду за најбољи филм (драма) и најбољег редитеља (Сем Мендиз). Такође, добио је и девет номинација за награду BAFTA и победио у седам укључујући такође награду за најбољи филм и најбољу режију.
Редитељ Сем Мендиз је иначе познат је по великим хитовима као што су „Револуционарни пут“ (2008), „Скајфол“ (2012) и „Спектра“ (2015).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *