Акваријус

 

Кос Митровица

Арт терапија: креативно писање

У северном и јужном делу Митровице почеле су радионице креативног писања као увод у четврти фестивал књижевности ЗаНа који се одржава у оквиру програмске целине „Арт терапија за све“ коју организују „Акваријус“ и 7 Arte а подржава УНМИК.

Радионице су намењене првенствено младим неафирмисаним ствараоцима, који ће на различите задате теме стварати оригиналне литерарне креације (поезију, прозу, есеје). Ове године радионице креативног писања воде Љуљзим Хоти, глумац Фисник Истрефи и књижевник Александар Дунђерин.
На радионицама одржаним у просторијама 7 Arte млади писци упознали су се током јануара 2024. године са метафором и трансформацијом, а намера организатора је да се упознају и са новим мултидисциплинарним приступима у књижевној уметности.

У митровичком „Акваријусу“ у северном делу града, у сарадњи са Друштвеним простором за деконструкцију (Social space for decostruction), одржан је Феминистички читалачки клуб. Поводом Међународног дана образовања, организовано је вече посвећено стваралаштву Вирџиније Вулф.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *