Акваријус

 

Кос Митровица

Balerine iz Gračanice gošće „Akvarijusa“

\"\"

Балерине из Школе балета у Грачаници, које су у мају 2021. године освојиле два прва места и Гран при на Међународној олимпијади за музику и плес централног Балкана „Чукарица Гран при 2021“, биће гошће Приватног културног центра „Акваријус“ у Косовској Митровици у среду 9. јуна 2021. године.
Кореограф и учитељ Балетске школе je Никола Кораћ. Школа ради при Дому културе Грачаница од 2018. године и кроз њу је прошло неколико стотина полазника. Добитник је бројних признања и ради уз подршку Института за уметничку игру у Београду.

\"\"

Након наступа малих балерина, који је предвиђен за 19 часова, „Мали театар“ при Дечјем културном центру „Кактус“ извешће перформанс „Чудна шума“, по идеји Миљане Дунђерин. У „Чудној шуми“ играју: Симона Димитријевић, Јована Јовановић, Хана Живковић, Јована Јанићијевић, Славица Раденковић, Филипа Мрђа, Калина Перић, Теодора Јелић, Маша Миловановић. Наратор је Страхиња Орловић.
Вече се завршава еколошким квизом за децу.
Овај програм реализован је у оквиру III Еко арт феста који се у Косовској Митровици одржава од 5. до 12. јуна 2021. године, први пут на две локације: у ПКЦ „Акваријус“ и у новоотвореном Дечјем културном центру „Кактус“.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *