Акваријус

 

Кос Митровица

Чавић и Мећава у „Акваријусу“

Глумица, кореографкиња и плесачица Александра Чавић из Новог Сада и ликовна уметница и сценографкиња Александра Мећава из Бања Луке гошће су II Митровичке уметничке резиденције коју организује „Акваријус“. Њихов стваралачки портрет биће представљен у Приватном културном центру „Акваријус“ у понедељак 15. априла 2024. године у 20.30. Александра Чавић ће такође одржати и радионицу покрета у суботу 13. априла 2024. у ДКЦ „Кактус“. Почетак радионице заказан је за 17.00. Чавић и Мећава ће током боравка у Косовској Митровици радити на заједничком пројекту поставке кореографије која ће премијерно бити приказана крајем маја на завршној манифестацији Митровичке уметничке резиденције.
Програме у оквиру II Митровичке уметничке резиденције подржава УНМИК.
Улаз је слободан.

Александра Чавић је рођена у Кикинди 1999. године, а живи и ствара у Новом Саду. Завршила је средњу Балетску школу у Новом Саду на смеру Савремена игра, након које је завршила основне студије Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Новом Саду, а тренутно је на мастер струковним судијама. Као глумица, кореографкиња и плесачица активно од 2016. године учествује у великом броју представа, филмова, перформанса, у земљи и иностранству. Предавала савремени балет и била кореографкиња у балетском студију ,,Професионал“ (2018). Као ауторка потписује велики број кореографија и пројекта у оквиру Новосадског позоришта (Ujvideki Szinhaz) и Европске престонице културе.

Александра Мећава је рођена у Београду 1999. године. Завршила је основне и мастер академске студије на одсеку сликарство на Факултету ликовних уметности Универзитета уметности у Београду. У Бања Луци имала је прилику да учествује у пројекту Музеја Републике Српске „Истетовирај град“, где је освојила треће место. Има преко 20 самосталних и групних изложби у Србији и Босни и Херцеговини. Потписује сценографију за низ музичких спотова и кратких филмова, те за позоришне представе у позоришту „Душко Радовић“ и Народном позоришту у Београду.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *