Акваријус

 

Кос Митровица

Comme il faut: Muzika koja ne zagađuje dušu

\"comme-il-faut-plakat-21-april-2017\"

У галерији „Акваријус“, у петак 21. априла 2017. године око 22 сата (после представе „Чекајући Годоа“ >> која је на програму од 20 сати), заказан је наступ музичке групе Comme il faut коју чине Леа Јевтић (вокал, гитара), Марина Башић (вокал) и Катарина Дуловић (виолончело). Карте за поменуте догађаје могу се купити у галерији „Акваријус“ од 19. априла 2017. по ценама од 100 динара (за представу или свирку), односно 150 динара (за оба догађаја).

\"come-il-faut-111\"

Comme il faut је настао као отпор досади коју је проузроковала околина. У почетку Леа, Марина и Катарина ни саме нису знале шта раде, како раде, али су знале – зашто раде! Мада, руку на срце, када су нас посетиле у галерији „Акваријус“ и предложиле да организујемо њихов наступ, нису ни то баш знале. Али су тврдиле да су спремне да изађу пред свет! Ма колико све то звучало нелогично, знајући да је уметност загонетка, недокучива на прву лопту, одлучили смо да ризикујемо, и да их премијерно представимо митровачкој публици, 23. марта 2017. године у галерији „Акваријус“ >>. Резултат је био изнад сваког очекивања – преко три сата квалитетне свирке пред око 150 задовољних и срећних људи. Од тада, Comme il faut постаје интригантна музичка трупа која добија позиве за наступе, како у Косовској Митровици, тако и у другим срединама на Косову и Метохији (у Грачаници је њихова свирка заказана за 22. април 2017). Постали су изузетно моћно оружје и у нашој борби против досаде. Зато ће се и њихов последњи овосезонски наступ у Косовској Митровици одиграти управо у галерији „Акваријус“. Хвала им. Pop/R\’n\’B coveri су у марту били њихов пут у борби против досаде. За овај наступ припремају многа изненађења. Која – не знамо. Верујемо им.

Леа Јевтић
вокал и гитара

\"comme

Рођена у тем Сомбору 1992. године. Студент треће године глуме на Факултету уметности у Косовској Митровици. Лавица (у хороскопу). Опседнута Бијонсе, залуђена плесом, глумом, заљубљена у своју гитару Ешли. Као иницијатор, организатор и учесник, једна од заслужнијих за богат и разноврсан уметнички и забавни програм у галерији „Акваријус“. Ренесансна човечица. Наступала у галерији „Акваријус“ и у сценским и у музичким програмима, као глумица, плесачица, гитариста, вокал, тонац…

Марина Башић
вокал

\"comme-il-faut-marina-basic\"

Рођена у Крушевцу 1995. Године, где је завршила Музичку школу „Стеван Христић“. Прву и другу годину Факултета уметности у Косовској Митровици (одсек клавир) завршила са највишим просеком. Наступала у Београду (Артгет галерија), Новом Саду (Српско народно позориште), Грачаници (Дом културе Грачаница). Са својим Матрикс триом ове године освојила прву награду на фестивалу Словенске музике. Лауреат на републичком такмичењу камерне музике.

Катарина Дуловић
виолончело

\"comme-il-faut-katarina-dulovic\"

Рођена 25. маја 1994. Године у Краљеву. Са девет година уписала музичку школу и почела да свира виолончело. Средњу музичку школу завршила у Краљеву, а за време школовања била члан Европског оркестра младих. Студира виолончело на Факултету уметности у Косовској Митровици. Члан Нишког симфонијског оркестра младих.

0 thoughts on “Comme il faut: Muzika koja ne zagađuje dušu”

  1. Pingback: Scensko ćoše: „Čekajući Godoa“ | Galerija Aquarius

  2. Pingback: Program za april 2017. | Galerija Aquarius

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *