Акваријус

 

Кос Митровица

Demir Pepić: „Priroda i društvo“

\"demir-pepic-plakat\"

Изложба фотографија „Природа и друштво“ Демира Пепића (Рожаје, Црна Гора) презетнује се у виртуелној галерији Приватног културног центра „Акваријус“ и портала „Алтернативна“, од 2. јуна 2020. године од 19 часова. Фотографије Демира Пепића поново скрећу пажњу на важност и значај фотографског записа, не само као документа, већ и као уметничке изражајне форме. Његови пејзажи нас враћају додиру са природом, са посебним акцентом на људе и љубав међу њима.

ПОСЕТИ ВИРТУЕЛНУ ГАЛЕРИЈУ >>

Демир Пепић је стоматолог из Рожаја (Црна Гора) који бег од људи, посла и свакодневице проналази у лепотама природе Црне Горе. Фотографијом се бави пет година. Побеђивао на више фото конкурса. Популаран на друштвеним мрежама. Углавном је оријентисан на пејзажну и outdoor фотографију. Живи у Рожајама и Косовској Митровици.

\"foto

Прелистај електронски каталог (српски) >>        Shqip >>         English >>

Изложба је организована у оквиру пројекта ArtCult који је подржао УНМИК. Организатори изложбе су „Алтернативна“ и Приватни културни центар „Акваријус“.

Послушај шта су о изложби рекли:

Демир Пепић >>                                                       Миљана Дунђерин >>

„Природа и друштво“ је шеста по реду изложба у оквиру циклуса ArtCult. Прва изложба (Весељ Салији. „Иза меланхолије“) одржана је у галерији ПКЦ „Акваријус“, док су наредне четири („Дневник из карантина“ Александра Глибетића, „Сломљени снови“ Тонија Остојића, „Пети елемент“ Снежане Манасић, „Жена“ Мимозе Студенице) представљене у виртуелној галерији.
Циклус изложби има за циљ да представи савремено стваралаштво ликовних уметника различитих националних заједница, различтиих генерација и различитих стилско-поетских опредељења који живе и стварају на Косову и у региону.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *