Акваријус

 

Кос Митровица

Druženje, znanje, smeh

\"okrsaj-mozgova-1\"

Фотографије: Харис Личина >>

\"okrsaj-mozgova-galerija-akvarijus-10-oktobar-2018

После ликовног и песничког окршаја, из Галерије Акваријус стижу и такмичења у знању, за митровичку омладину – Окршај мозгова. Синоћ је организовано прво коло првог циклуса. Идејни творац и иницијатор идеје, Бранислав Нешовић, каже да је квиз осмислио по узору на слична такмичења у којима је и сам учествовао док је студирао у иностранству, желећи да допринесе културном животу града. С друге стране, такмичари имају разнолике мотиве – од тога да се добро забаве, или само да прате свој такмичарски дух, преко јачања пријатељства са екипом, све до тога да утоле глад за новим знањем. Већи број такмичара су редовни гости Галерије, али има и других учесника.

\"okrsaj-mozgova-galerija-akvarijus-10-oktobar-2018

Смеха, забаве, а и нових информација је синоћ на прегршт било. Пред разноликом публиком, у препуној Галерији, знање су укрстиле четири екипе – ‘Ајдуци, ВМРО, Ана багра и Актив.
Међу такмичарима – највише локалаца, али и студената и један Американац. Прве три екипе су биле прилично уједначене, све до трећег круга питања, када је екипа ВМРО направила искорак од два поена у односу на другопласирану и три поена у односу на трећепласирану екипу.

\"okrsaj-mozgova-galerija-akvarijus-10-oktobar-2018

„Пласманом нимало задовољан, мораћу да разговарам са својим тимом да се мало поправимо, да прочитамо нешто за остале фазе, али је организација била добра четворка на скали од један до пет,“ шампион Слагалице, фаворит и синоћњег квиза – Милош Тимотијевић, говори за КоССев о првим утисцима након што се са својом екипом „Актив“ нашао на претпоследњем месту.
Ова екипа уложила је и приговор на један од неприхваћених одговора, па су управо због овог приговора, односно до разматрања, резултати првог кола још увек незванични.

\"okrsaj-mozgova-galerija-akvarijus-10-oktobar-2018

Иако последњи, не посустају духом. „Веома интересантно, боље него што сам очекивао. Екипе су биле доста јаке и знале су доста. Пласман на страну. Доста тога се научи, тако да позитива, али надам се да ће следеће коло да буде боље, ми смо мало заказали,“ каже Давид Павловић из четврто-пласиране екипе „Ана и Багра“.

\"okrsaj-mozgova-galerija-akvarijus-10-oktobar-2018

„За први један овакав наступ, сасвим ОК, наша екипа је могла и боље,“ ‘скромно’ додаје члан победничке екипе ВМРО Родољуб Шћекић. Ми смо се забављали, додаје.
У овој екипи нашла се и стажисткиња нашег портала Милица Радовановић:
„Уживали смо, али смо се и припремали. Ми смо савршен тим зато што свако од нас покрива одређену област, Васиљ има огромно знање из области филма и музике, Рођо познаје спорт, а може и историја, ја попуњавам њихове празнине и имам сазнања из савремене културе.“

\"okrsaj-mozgova-galerija-akvarijus-10-oktobar-2018

Уредник и супервизор квиза, Бранислав Нешовић, објашњава да је „Окршај мозгова“ квиз опште културе и знања из различитих области – историје, географије, музике, филма и опште информисаности. Организатори овим и сличним догађајима настоје да промовишу дружење, размену знања, логичке вештине и смех.

\"okrsaj-mozgova-galerija-akvarijus-10-oktobar-2018

Четири трочлане екипе такмичиће се у сваком од пет кола, а резултати ће се преносити из кола у коло. Победничка екипа биће позната у децембру, а екипе се боре за четвородневни аранжман на Копаонику, објашњава један од организатора квиза, Александар Дунђерин и подсећа да Галерија „Акваријус“ последње четири сезоне организује и ликовне и песничке окршаје. Дунђерин каже и да је идеја квиза осмишљена по узору на „паб квизове“, али да јој је дат јединствени, оригинални печат.

\"okrsaj-mozgova-galerija-akvarijus-10-oktobar-2018

На видео снимку испод можете пропратити један од четири кругова и видети део атмосфере:

Извор: Коссев >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *