Акваријус

 

Кос Митровица

Umetnost nije od ovog sveta

\"vasilj-adzic-galerija-akvarijus

Фотографије: Харис Личина >>

\"vasilj-adzic-galerija-akvarijus

Изложба слика и цртежа „Буђење“ митровичког мултимедијалног уметника Васиља Аџића, отворена је синоћ (9. октобра 2018) у Галерији „Акваријус“.
Аџић је публици представио своје радове кроз фазе – од самих почетака (циклус „Почетак“), преко сазревања („Откривање“), до последњих радова у којима трага за новим изразом („На трагу“).

\"vasilj-adzic-galerija-akvarijus

Овај „новопечени уметник“ у области ликовног стваралаштва, каже да је одувек гајио љубав према цртању и сликању, али да се интересовање у њему појавило пре нешто више од две године, када је добио „ветар у леђа“ од свог пријатеља сликара, који га је охрабрио да озбиљније закорачи у свет ове уметности.

\"vasilj-adzic-galerija-akvarijus

„За уметност сам мишљења да није од овога света. Дакле, није нама позната, није нам дато да је знамо, нити можемо о њој да прочитамо у неким књигама, нити нам неко нешто о њој може рећи или објаснити. Мислим да је понаособ свачији пут и истраживање унутар самог себе и да се ту добија та уметност која се после појављује и манифестује у природи од људи који се називају уметницима“, каже Аџић у обраћању окупљенима.

\"vasilj-adzic-galerija-akvarijus

Аџић је присутнима указао да уметност човека доводи до слободе, која значи могућност делања по сопственој вољи, без икакве принуде споља.
„Мислим да свако трагање у уметности је личан чин, који нас не условљава никаквим правилима, нити начином како до те слободе и истине доћи“, закључује овај уметник.

\"vasilj-adzic-galerija-akvarijus

У току вечери, заинтересовани посетиоци, учествовали су заједно са уметником у стварању колективне слике.

\"vasilj-adzic-galerija-akvarijus

Аџић иза себе има велики број цртежа и слика, присутан је у области музичке и сценске уметности, а опробао се и у глумачком свету, на позорници Народног позоришта у Приштини.
Радове Васиља Аџића заинтересовани могу погледати до 15. октобра, у Приватном културном центру „Акваријус“ у Косовској Митровици.

Извор: Радио Контакт плус >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *