Акваријус

 

Кос Митровица

Džez veče Savice Milović

\"savica-milovic\"

У оквиру новог „Музичког ћошета“, Савица Миловић ће у башти кафе-клуба галерије „Акваријус“, у четвртак 12. маја 2016. године од 21 сат, одржати солистички реситал. На репертоару ће бити искључиво обраде џез и блуз музике. У овом музичком програму, организованом поводом 14. North city jazz&blues фестивала, који ће у Косовској Митровици и Звечану ове године бити одржан од 17. до 22. маја 2016. године, учествоваће и Петар Ракић (гитара).

\"savica-milovic-3\"
Савица Миловић (1996) студира математику на првој години на Природно-математичком факултету у Косовској Митровици. Музиком се бави од четврте године. Учествовала је на многим дечјим фестивалима и освајала бројне награде. Члан Митровачке рок школе постала је још као гимназијалка. После тога постаје и члан црквеног хора „Бранислав Нушић“, где је препознат њен афинитет ка џез музици. Прошле године је са професором Петром Ракићем наступала на сцени фестивала „Дан заувек“ у Рашкој, а ове године ће се, 20 . маја у Дому културе у Звечану, уз исту пратњу, представити публици џез и блуз фестивала (North city).

\"savica-milovic-2\"
Петар Ракић је један од значајнијих стваралаца Косовске Митровице, једна од њених последњих урбаних легенди. До 1990. године и распада СФРЈ оснивач и члан чувеног оркестра „Биг бенд“ који је тада функционисао у неподељеном граду. Оснивач и организатор џез и блуз фестивала (North city) који се већ 14. годину заредом одржава у Косовској Митровици, и представља најважнију музичку манифестацију на Косову и Метохији. Диригент је и уметнички руководилац црквеног хора „Бранислав Нушић“, који је ове године прославио 25 година од обнављања рада. Врстан педагог и наставник класичне гитаре у средњој музичкој школи „Миодраг Васиљевић“.

0 thoughts on “Džez veče Savice Milović”

  1. Pingback: PROGRAM ZA MAJ 2016. | Galerija Aquarius

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *