Акваријус

 

Кос Митровица

Eko art fest u „Akvarijusu“

\"3.

У оквиру Еко арт феста 2018. у галерији „Акваријус“ ће током априла бити одржане еколошко-уметничке радионице. Радионица из области визуелних уметности (филм и фотографија) заказана је за 14. и 15. април 2018. године, а предавачи су Предраг Радоњић (филм) и Бојан Славковић (фотографија). Радионица из примењених уметности и модног дизајна планирана је за 21. и 22. април. Предавач је Ђорђе Башчаревић, а асистент Мира Јањетовић. Од 27. до 30. априла биће одржане и радионице из области ликовних уметности, а Велимир Каралевић ће са пријављеним учесницима започети рад на обликовању уметничке инсталације која ће у мају бити постављена на јавној површини у Косовској Митровици. Све радионице почињу у 15 часова.

\"eco-art-fest-baner-sajt\"

Еко арт фест је тродневни такмичарски фестивал који ће се први пут одржати у северном делу Митровице од 23. до 25. маја 2018. године. На фестивалу ће бити презентовани сви радови учесника који су пре тога (од 29. марта до 15. маја) похађали едукативне уметничко-еколошке радионице. Најбољи аутори по мишљењу стручног жирија освојиће, као главну награду, плакету и новчани износ од 100 долара. Награде се додељују у четири категорије: филм, фотографија, ликовне уметности и примењене уметности и модни дизајн.

Више о Еко арт фесту >>

Биографије предавача:

\"velimir-velja-karavelic\"

Велимир Каралевић (Пећ, 1952) је један од најистакнутијих ликовних уметника и методичара на овим просторима. Завршио је Академију ликовних уметности у Приштини, у класи професора Светомира Арсића Басаре, а магистарске студије на Факултету примењених уметности у Београду. Изабран је у звање доцента на митровачком Факултету уметности. Члан је УЛУС-а. Излагао је групно и самостално у Љубљани, Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Лесковцу, Куманову, Скопљу, Пожеги, Ужицу, Прибоју, Ваљеву, Горњем Милановцу, Чачку и Пријепољу. Изведене скулптуре у простору у Љубљани, Београду, Гњилану, Краљеву, Пожеги, Ариљу, Пожеги, Косјерићу, Гучи, Даниловграду, Пријепољу и Вршцу. За свој рад вишеструко награђиван, у земљи и у иностранству.

\"predrag-radonjic-sporazum\"

Предраг Радоњић (Ужице, 1970) је најплоднији филмски стваралац на подручју Косова, и најзначајнији документариста на овим просторима. Аутор је изузетног великог броја документарних филмова и телевизијских форми, као и једног целовечерњег играног филма („Споразум“). Дугогодишњи је телевизијски новинар и уредник у бројним редакцијама електронских медија, у земљи и иностранству. За своје радове добитник је бројних награда и признања на међународним фестивалима документарног филма и телевизијских форми. Тренутно ради као директор Српске драме Народног позоришта Приштина са седиштем у Грачаници.

\"djordje-bascarevic\"

Ђорђе Башчаревић (Косовска Митровица, 1991) је мастер инжењер текстилне технологије. Графички дизајн завршио је на митровачком Факултету уметности, а мастер студије на зрењанинском Техничком факултету „Михајло Пупин“ Универзитета у Новом Саду (Одевна технологија). Ради као технички дизајнер текстила у компанији Еминент доо Суботица, Legend World Wide. Сарадник ори изради костима за представе Српске драме Народног позоришта Приштина са седиштем у Грачаници. Учесник научних конференција из области текстилне технологије. Излагао (самостално и групно) на великом броју модних ревија у земљи и иностранству. Награђен за најбољу мушку колекцију на фестивалу Balkan Art Fashion Event (Београд, 2016)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *