Акваријус

 

Кос Митровица

Likovni okršaj: polufinale 1

\"plakat-likovni-okrsaj-polufinale-april-2018\"

Прво полуфинале трећег циклуса Ликовних окршаја биће одржано у галерији „Акваријус“ 11. априла 2018. године од 20 часова. Вољом жреба прву полуфиналну групу чине Петар Алексић, Милица Милетић и Анђела Јордановић. Петар и Милица су пласман у полуфинале обезбедили директно (као победници квалификационих група), док је Анђела у полуфиналну групу стигла као другопласирана у доигравању.

\"milica-miletic-1\"

Милица Милетић је победница првог квалификационог окршаја, одржаног у галерији „Акваријус“ у новембру 2017. године. Она је у квалификацијама била боља од Расима Реџепагића и Милоша Срећковића.

\"petar-aleksic-1\"

Петар Алексић је у другом квалификационом окршају, одржаном у галерији „Акваријус“ у децембру 2017. године, остварио до сада најубедљивију победу, одмеривши снаге са Анђелом Јордановић и Александром Здравковићем.

\"andjela-jordanovic-2\"

Анђела Јордановић, као другопласирана у кавлификацијама, пласман у полуфинале изборила је кроз доигравање, у којем је такође била друга, иза Александре Гроздановић, а испред Расима Реџепагића и Тамаре Терентић.

Распоред и резултати >>

Другу полуфиналну групу чине Ана Игњевић, Петар Петровић и Александра Гроздановић. Они ће своје умеће у „Акваријусу“ приказати 26. априла 2018. године. Финале трећег циклуса заказано је за мај ове године. Пласман у финале обезбедиће победници полуфиналних група као и другопласирани такмичар који освоји више бодова.

\"likovni-okrsaj-markica\"

Награда за победника трећег циклуса Ликовних окршаја је организација самосталне изложбе у „Акваријусу“ о трошку галерије.
Победник првог циклуса Ликовних окршаја (за 2016. годину) је Вук Ђурић, а другог циклуса (за 2017. годину) Стефан Ђурђановић.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *