Акваријус

 

Кос Митровица

Finale likovnog okršaja

\"likovni-okrsaj-finale-maj-2017-plakat\"

Финале првог циклуса ликовног окршаја у галерији „Акваријус“ биће одржано 25. маја 2017. године од 20 часова. Четке ће укрстити победници квалификационих окршаја: Младен Ристић (Ниш), Стефан Ђурђановић (Ниш) и Александар Радовић (Липљан).

Распоред и резултати >>

Пропозиције такмичења у финалу измењене су у односу на квалификационе ликовне окршаје, па ће тако акценат бити стављен превасходно на специфичне задатке жирија и сналажење и умеће учесника у знатно тежим околностима него до сада.
Победник ликовног окршаја биће онај такмичар који добије највећи број бодова жирија и публике. Жири ће после сваке рунде окршаја бодовати наступ сваког учесника оценама од 1 до 10. На тај збир бодова додаће се просечна оцена публике, која ће, на исти начин као и жири, вредновати умеће сваког такмичара. Поред тога, у финалу ће сваки члан жирија после сваке рунде окршаја, морати јавно да образложи оцену коју је дао сваком такмичару.
За победника другог циклуса ликовног окршаја обезбеђена је самостална изложба у салону галерије „Акваријус“, а комплетне трошкове припреме и реализације изложбе сноси галерија.
Финални ликовни окршај води Стефан Стевановић Пепи.

И поред тога што је овај несвакидашњи перформанс инспирисан надметањима уметника (Модељани, Пикасо, Сутин, Ривера) на јавним местима (атељеима, галеријама, клубовима, најчешће кафанама) у Паризу током прошлог века, митровачки ликовни окршаји су потпуно јединствен уметничко-забавни програм у свету, који привлачи све више пажње, како студената Факултета уметности из Косовске Митровице, тако и њихових колега широм Србије. О томе сведочи и учешће студената Академије уметости из Новог Сада у децембарском ликовном окршају у галерији „Акваријус“, као и најава гостовања студената ликовних академија из Београда, Ниша и Крагујевца.

РТВ „Мир“ о Ликовним окршајима у галерији „Акваријус“ >>

ТВ „Мост“ о Ликовним окршајима у галерији „Акваријус“ >>

 

Кратке биографије учесника:

\"likovni-okrsaj-1-mart-2017

Младен Ристић је рођен у Нишу, где је завршио средњу уметничку школу. Тренутно је на другој години Факултета уметности у Косовској Митровици. Излагао на неколико групних изложби. Пласман у финале изборио победивши Ану Игњевић и Петра Петровића.

\"17880252_1771899136454746_2567347769769848216_o\"

Стефан Ђурђановић, рођен је 1996. године у Нишу, где је и завршио Средњу уметничку школу. Студент је прве године Факултета уметности у Косовској Митровици, на смеру сликарство. Пласман у финале изборио победивши Звзедану Герић и Николу Илића.

\"aleksandar-radovic-2\"

Александар Радовић, рођен у Липљану 1987. године. Дипломирао графички дизајн на Факултету уметности у Косовској Митровици. Имао једну самосталну изложбу и десет колективних. Учествовао на неколико ликовних колонија. Пласман у финале изборио победивши Весну Секулић, Леу Кронтал и Јована Маслара.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *