Акваријус

 

Кос Митровица

Howie Reeve u „Akvarijusu“

\"howie-reeve-plakat\"

Howie Reeve, један од водећих уметника у савременом британском музичком подземљу, одржаће солистички концерт на акустичној бас гитари у Косовској Митровици (Приватни културни центар „Акваријус“) у суботу 8. јуна 2019. године од 21:00.
Улазнице по цени од 180 РСД (1.5 E) у продаји су од понедељка 3. јуна. Претплатници могу подићи бесплатне карте у „Акваријусу“ до петка, 7. јуна.

\"howie-reeve-123\"

Музичка критика истиче да је реч о јединственој појави у савременом британском музичком подземљу. Пошто је провео више од 20 година свирајући у неколико значајнијих бендова из Глазгова, Howie Reeve од 2012. године наступа као солиста на акустичној бас гитари, стварајући оригиналну, фрагментарну музику чије је извориште панк и фолк. Његови ауторски стихови изузетно су интимни и узнемирујући.
Његов приступ бас гитари је изразито експресиван, али мелодичан и промишљен. Позадина фламенко стила надограђена је постпанк налетима и изненађујуће насилним нападима хаоса.
На концерту у Косовској Митровици, Howie Reeve представиће публици и делове свог новог албума (Cracks), који је управо објављен у Немачкој, Француској и Шпанији.

Howie Reeve живи у Глазгову, али је номад који је стално на турнејама, по Великој Британији, Европи и Азији.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *