Акваријус

 

Кос Митровица

I „Mali atelje“ obeležio Dan deteta

\"mali-atelje-dan-deteta-1\"

Међународни дан детета, 1. јун, обележен је у Косовској Митровици манифестацијом коју су организовали Зонска канцеларија УНИЦЕФ-а у Звечану и НВО Домовик.
На платоу код Средње техничке школе „Михајло Петровић Алас“ окупио се велики број деце и родитеља како би учествовали у занимљивом програму који су организатори осмислили. Добра песма, осликавање лица и папира, дружење са кловном, Мики Маусом и Вини Пуом – део су комплетног програма који је био креативан и интерактиван.
У програму су учествовали ђаци основних школа са подручја града, Народна техника из Косовске Митровице, а Међународни дан детета обележили су и малишани из креативно-едукативне уметничке радионице „Мали атеље“ при галерији Акваријус. Чланови „Малог атељеа“ урадили су цртеж дужине десет метара са дечјим фигурама.
Међународни дан детета обележава се сваке године у знак сећања на 1. јун 1925.године када су се истовремено на два краја света десили веома важни догађаји. Тога дана је у Женеви, у Швајцарској, одржана Светска конференција за добробит деце а истовремено је кинески главни конзул у Сан Франциску у САД окупио кинеску сирочад како би прославили фестивал змајева-бродова. Имајући у виду да су оба ова догађаја организована са идејом да се уради нешто за добробит деце, 1. јун је почео да се обележава као Међународни дан детета у многим земљама света.

Погледајте ФОТОГРАФИЈЕ >>

\"mali-atelje-dan-deteta-11\"

\"mali-atelje-dan-deteta-66\"

\"mali-atelje-dan-deteta-9\"

\"mali-atelje-dan-deteta-22\"

\"mali-atelje-dan-deteta-7\"

\"mali-atelje-dan-deteta-4\"

\"mali-atelje-dan-deteta-3\"

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *