Акваријус

 

Кос Митровица

PROGRAM ZA JUN-JUL 2016.

Сви уметнички програми организују се у башти кафе-клуба галерије „Акваријус“, а у случају неповољних временских прилика у продајном салону.
Од планираних дешавања у јуну и јулу, до сада су договорена и заказана следећа:

среда, 1. јун 2016, 12:00
SLIKARSKO ĆOŠE
MEĐUNARODNI DAN DETETA

\"Svetski-dan-deteta2-660x330\"

Канцеларија УНИЦЕФ-а у Звечану у сарадњи са НВО „Домовик“, традиционално ће обележити Међународни дан детета у Косовској Митровици на платоу код средње техничке школе „Михајло Петровић Алас“. У програму од 12:00 до 14:00 сати учествоваће и чланови „Малог атељеа“. Полазници крееативно-едукативне уметничке радионице при галерији „Акваријус“ урадиће цртеж дужине десет метара са дечјим фигурама.

Детаљније о овом догађају >>

 

 

петак, 3. јун 2016, 20:00
POETSKO ĆOŠE
BARDOVI SRPSKE PARODIJE

\"dragana-todoreskov\"

У Клубу уметника галерије „Акваријус“ гостује књижевна критичарка и историчарка књижевности др Драгана Тодоресков из Новог Сада. Она ће одржати предавање о пародији у српској књижевности. У фокусу Драганине пажње биће књижевни опус зачетника српске пародије Јована Стерије Поповића, дела нашег најзначајнијег пародичара двадесетог века Станислава Винавера, као и пародијско писмо Стевана Сремца.
Драгана Тодоресков (1975, Нови Сад) је докторирала на Катедри за књижевност Филозофског факултета у Новом Саду 2013. године. Објавила је шест књига и близу двеста радова из области књижевне критике, есејистике, историје и теорије књижевности.

Детаљније о овом догађају >>

 

 

уторак, 7. јун 2016, 18:00
MUZIČKO ĆOŠE
VODIČ KROZ ROKENROL

\"ilustrovani-rokenrol-vodic\"

Давид Вартабедијан (Београд 1968), наш познати музички критичар, ликовни уметник, дизајнер, стрип-цртач, уредник и илустратор у „Политиконом забавнику“, представиће премијерно у Косовској Митровици своју књигу „Илустровани рокенрол водич“, намењену првенствено млађој публици, којој тек предстоји упознавање са светском рок музиком. То је, међутим, прилика и за старије генерације да се, кроз разговор са великим поштоваоцем и познаваоцем историје светског рока и савремених музичких токова, подсете на време када је у свету доминирала музика Елвиса Прислија, Битлса, Ролингстоса, Лед Цепелина, Аеросмита, Тине Тарнер, Рамонса, Секс Пистолса, Металике, Нирване, Пинк Флојда… Током читаве вечери у галерији „Акваријус“ биће са старог грамафона пуштане плоче бендова и извођача који су обележили светску рок сцену друге половине двадесетог века. Биће организована и ликовна радионица за чланове „Малог атељеа“. Од 21:30 у „Сохо“ бару биће отворена изложба Вартабедијанових цртежа, а Давид ће бити и у улози ди џеја.

Детаљније о овом догађају >>

 

 

среда, 8. јун 2016, 18:00
MUZIČKO ĆOŠE
ZAVRŠNI KONCERT KLASIČNE GITARE

\"skola-klasicne-gitare\"

Завршни концерт класичне гитаре ученика музичке школе „Миодраг Васиљевић“ из Косовске Митровице класе Петра Ракића.

Детаљније о овом догађају >>

 

 

среда, 8. јун 2016, 20:00
POETSKO ĆOŠE
ŽARKO MILENKOVIĆ – KNJIŽEVNI PORTRET

\"zarko-milenkovic-2\"

Његове песме, објављене прошле године у Босни и Херцеговини, довеле су до лудила ондашњу (феминистичку) критику која га је оптужила да шири шовинизам, сексизам и мизогинију.
Жарко Миленковић (1988), песник и есејиста из Приштине, према мишљењу дела књижевне критике најзначајнији је представник нове генерације српских писаца са Косова и Метохије. И поред тога уредници књижевних часописа у Србији, после оптужби из Сарајева, одбијају да објављују његове радове. Аутор је збирке песама „Кенотаф“ (2011) и песничког циклуса „Мушко писмо Радмили Лазић“ (2015). Песме, приче, књижевну критику, есеје објављивао у „Летопису Матице српске“, „Књижевном магазину“, „Сарајевским свескама“, „Политици“.
Жарково стваралаштво, кроз разговор са аутором, представиће књижевни критичар и писац Александар Дунђерин. У кафе-клубу галерије „Акваријус“ после концерта и књижевне вечери биће уприличен маскенбал под називом „Широм затворених очију“ у организацији Стефана Стевановића.

Детаљније о овом догађају >>

 

 

среда, 22. јун 2016, 18:00
SLIKARSKO ĆOŠE
IZLOŽBA PORTRETA „MALOG ATELJEA“

\"12321466_1526614147649914_8019299805612307934_n\"

На четвртој по реду изложби полазника едукативно-креативне уметничке радиноце „Мали атеље“, биће изложени цртежи (портрети обједињени под називом Лица) Маргите Ралевић, Симоне Димитријевић и Јована Раденковића, који су, по мишљењу стручног савета галерије „Акваријус“, својим талентом и залагањем током прве половине 2016. године заслужили да самостално изложе своје радове. На отварању изложбе свим члановима „Малог атељеа“ биће додељене дипломе.
„Мали атеље“ функционише при галерији „Акваријус“ од 2015. године. За непуних годину дана кроз ову уметничку радионицу прошло је 70 деце. Едукативно-уметничку радионицу води сликарка Миљана Булатовић, заједно са сарадницима у настави Стефаном Стевановићем и Николом Грујићем.

Детаљније о овом догађају >>

 

 

субота, 9. јул 2016, 12:00
POETSKO ĆOŠE
ČASOPIS „NAŠE POLJE“

\"nase-polje-111\"

Промоција часописа за децу и омладину „Наше поље“ из Грачанице, јединог омладинског листа на српском језику који у континуитету већ две године излази на територији Косова и Метохије. Домаћини догађаја су полазници едукативно-уметничке радионице „Мали атеље“, а специјални гост биће члан уредништва и илустратор овог листа, сликарка Маја Тодић, која ће том приликом са децом одржати ликовну радионицу.

Детаљније о овом догађају >>

 

 

 

Ово је само део програма који Клуб уметника Косовска Митровица организује у кафе-клубу галерије „Акваријус“.

Дођите да се дружимо. Да стварамо. Уз разговор, музику и пиће који не загађују душу.

Уколико желите да вас путем електронске поште благовремено обавештавамо о свим дешавањима у галерији „Акваријус“, пошаљите са ваше електронске адресе празну поруку (насловљену са „обавештење“) на адресу: galerijaaquarius@gmail.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *