Акваријус

 

Кос Митровица

„Isadora“ (monodrama)

\"ISADORAa\"

У Културном центру „Акваријус“, у уторак 29. маја 2018. године од 21 сат Милица Мандић извешће, први пут у Косовској Митровици, монодраму „Исадора“. Ова кореодрама говори о животу Исадоре Данкан, плесачице модерног балета, која се залагала за женску еманципацију, увек тврдила да је „уметност живот“, да класичан балет није уметност јер ограничава и не дозвољава жени да се изрази, говорила је да ће плес будућности бити сличан оном из античке Грчке – природан и слободан. Њен живот је био чешће испуњен тугом него радошћу, па је плес био једино „место“ где би била своја, слободна, радосна… Због онога што је била и што је учинила за плес и позорницу уопште, Исадора је сјајан пример не само женама које се баве уметошћу, већ и другим женама широм света, како се ослободити стега које нам друштво, околина, свет, породица, партнер намеће.
Ово је практични део мастер рада глумице Милице Мандић под менторством проф. Дејана Цицмиловића и сарадника мр Немање Савковића.

\"milica-mandic-1\"

Милица Мандић је рођена у Приштини 1995. године. Од 2010. године је члан театра „Гето“ из Грачанице са којим је најпре радила представе за децу и омладину, а сада кроз радионице глуме припрема нове представе са младим члановима овог позоришта. Глуму је дипломирала на Факултету уметности у Косовској Митровици, у класи Дејана Цицмиловића. Један је од оснивача Театра у „Акваријусу“ где редовно наступа („Земља јесмо“, „Чекајући Годоа“).

\"fem-art-akvarijus\"

Пре „Исадоре“ (у 20 часова) у „Акваријусу“ ће бити одиграна, други пут ове сезоне и представа „Импулс“ (играју: Гала Шалипур и Даница Станковић; режија: Леа Јевтић), у продукцији КЦ „Акваријус“, а вечерњи програм завршава се наступом бенда Comme il faut (22) којег чине Леа Јевтић (вокал, гитара), Марина Башић (вокал) и Катарина Дуловић (виолончело).
Представе и концерт одржавају се у оквиру Fem art фестивала који организује Артполис из Приштине, а програми у Косовској Митровици 28. и 29. маја, реализују се у сарадњи са Културним центром „Акваријус“.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *