Акваријус

 

Кос Митровица

Isidora Mirković: „Neka zasija“

\"isidora-mirkovic-plakat\"

Изложба модних илустрација „Мејк ит шајн“ („Нек засија“) ученице четвртог разреда митровичке Гимназије Исидоре Мирковић биће отворена у галерији „Акваријус“, у уторак 16. априла 2019. године у 20 часова. Осим што ће видети преко тридесет илустрација, цртежа, скица ауторке, посетиоци ће бити у прилици да на лицу места прате настајање једне Исидорине модне креације.
Радови Исидоре Мирковић биће изложени у „Акваријусу“ до 22. априла.

\"isidora-mirkovic\"

ИСИДОРА МИРКОВИЋ
О себи
Ћао, ја сам Исидора. Жељом сам из Шпаније, ћерка Салвадора Далија, али сам рођена у Косовској Митровици; у породици Мирковић. Тело ми је старо деветнаест година а дух неких дванаест и по. У прошлом животу била сам сврака. Једино што сам донела из њега у овај нови је љубав према светлуцавим предметима. „Све што сија моме оку прија.“ Од малена, па до дана данашњег свашта сам променила, као, на пример, моје „кад порастем бићу…“ жеље. Оно што се није променило је укус мог омиљеног сладоледа. Чоколада. Боја мојих очију и косе. Многи ми кажу да сам мала али снови су ми огромни. Често не знам шта хоћу, али зато знам сигурно шта нећу. Никада нећу престати да цртам, сликам, бојим. Добро дошли у мој свет. Овде вас једино љубав покреће, зато вежите појасеве. Полећемо!

О модном дизајну
Када желим нешто да засија, прекријем то шљокицама и премажем сунчаном жутом и златном бојом. „Није злато све што сија“, а није ни сунце. Ова изложба је доказ за то. Ову колекцију створио је сјај искри, да се разумемо. Међутим, то су искре креативности, искре жеље у оку, искре талента, и, оне најсјајније, искре труда, рада и подршке. Када је модни дизајн у питању, стално се преплићу разноразни циркони, кристали, бисери, шљокице, па и дијаманти. Ово није само модни дизајн, а мода нису само пар ципела, хаљина и торба. Мода је уметност и игра без граница. Границе се померају стално. Помера их магија а магију чине сјај и искре. Зато драги моји – Mejk it sajn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *