Акваријус

 

Кос Митровица

Изложба „Арт терапија“ и концерт групе Burns

\"\"

У галерији Приватног културног центра „Акваријус“ у Косовској Митровици у среду 25. маја 2022. године у 20 часова биће отворена изложба „Арт терапија“. Након отварања изложбе, око 21 сат наступиће музичка група Burns из Краљева.
Улаз је слободан.
Изложбу „Арт терапија“ чине дигитални портрети песникиња и песника који су учетвовали на овогодишњем, другом по реду Фестивалу књижевности ЗаНа II. Аутори радова су полазници радионице „Графички дизајн“, која је током трајања фестивала (од јануара до маја 2022) организована у „Акваријусу“. У питању су студенти митровачког Факултета уметности: Стефан Бошкоћевић, Виолета Ћуковић, Јулија Станковић, Анђела Ранковић, Анђела Томић, Марија Цветковић, Дивна Васиљевић, Светлана Милутиновић, Тања Јовановић, Никола Јосимовић и Семра Мециновић.
Изложени дигитални портрети су, као илустрације, уједно и саставни део књиге поезије ЗаНа II. За дизајн књиге и обраду илустрација били су задужени Миљана Дунђерин, као и предавачи радионице „Графички дизајн“: Харис Личина, Стефан Стевановић Пепи, Александар Касаловић и Ђорђе Башчаревић.
„Арт терапија“ ће у ПКЦ „Акваријус“ бити изложена 25, 26. и 27. маја 2022. године, да би се поставка потом преселила (28. маја) у Тирану (Културни центар „Тула“).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *