Акваријус

 

Кос Митровица

„Списатељица“ у „Акваријусу“

\"\"

Фотографије и видео: Милан Кабашић

Представа „Списатељица“ биће премијерно изведена у митровачком Приватном културном центру „Акваријус“ у четвртак 26. маја 2022. године у 21 сат. У представи играју млади београдски глумци Гала Шалипур, Владимир Чубрило, Тара Томашић и Стеван Божановић, драмски предложак, избор музике и режију потписује Стефан Миликић, док је за костиме био задужен Стеван Божановић.
Представа је реализована у оквиру Фестивала књижевности ЗаНа II који организаује митровачка Фондација „Деметра“ у сарадњи са ПКЦ „Акваријус“, а подржава УНМИК. Улаз је слбодан.
„Списатељица“ је кореодрама настала по мотивима жена стваралаца. Представа говори о жени која почиње да пише свој роман. Стварање уметничког дела води је на путовање до себе, потом кроз њено дело и ликове, стварајући мрежу испреплетену емоцијама, догађајима и ситуацијама које је сама проживела, и изводи је на пут оживљавања њених ликова без ње. Она им удахњује животе и покушава да их води, али јунаци када оживе сами стварају свој пут и развој.
Главна јунакиња је бурне природе и хаотичног живота. Стварајући своје ликове она оживљава њој значајне фигуре, даје им њој познате епитете и карактере; попут оца, љубавника, мајке, сестре, али они се опиру томе и живе на свој начин. У драми која говори о стварању дела, упознајемо стварање живота и онога што живот носи са собом.

О АУТОРИМА КОРЕОДРАМЕ И ГЛУМЦИМА

https://www.facebook.com/galerija.aquariusa/videos/382300510348123

Стефан Миликић је рођен у Краљеву 1989. године. Завршио је Факултет Уметности у Косовској Митровици, смер глума. Игром и плесом бави се од своје једанаесте године. Десет година је био хонорарни сарадник у Краљевачком позоришту. Педагошко искуство стекао је у Краљеву радећи при КУД „Абрашевић“ одакле су потекли бројни, сада, студенти глуме. Тренутно живи и ради у Београду и хонорарни је сарадник „Пулс театра“ из Лазаревца.

\"\"

Стеван Божановић рођен је у Нишу, 1993. године. Још као ученик средње Уметничке школе (одсек за дизајн текстила и одеће) излаже своје радове из цртања, сликања, дизајна текстила и одеће на више групних изложби. Прву самосталну колекцију The Little Prince приказује 2013. године у Београду, у организацији BAFE. Високу текстилну струковну школу за дизајн, технологију и менаџмент завршава 2016. године на предмету дизајн уникатног текстила у класи професорке Маје Гецић, а на теми „Текстилне забелешке“. Ради као костимограф на студентским филмовима, рекламама, а од 2015. године радио и као стилиста за магазин „Базар“, асистент стилисте у магазину Ecquire, и на многим фотографисањима за едиторијале. Као Visual Merchandiser радио у модном бренду Bershka. Од 2020. године члан Удружења младих књижевника Србије. Добитник више награда за свој рад.

\"\"

Тара Томашић рођена је у Београду, 1996. године. Завршила је Балетску школу „Лујо Давичо“ у Београду (класичан балет) и студије педагогију На Филозофском факултету у Београду. Иза себе има огромно плесачко искуство: балет „Дон Кихот“ (Народно позориште у Београду), мјузикл Monthy Python\’s Spamalot (Proscenium production), „Љубав и мода“ (Мадленијанум опера), World Ballet Competition Sibiu (Румунија). Од 2016. до 2020. део балетског ансамбла Позоришта на Теразијама у Београду: „Неки то воле вруће“, „Цигани лете у небо“, „Продуценти“, „Зона Замфирова“, „Мамма Миа“, „Мистер Долар“, „Фантом из Опере“. Учествовала у многим рекламама (Бреф, Аква Вива, Ледо сладолед, НЛБ Банка) и у музичким спотовима: „Мама“ (Земља Грува, плесач и кореограф), „Кругови“ (Земља Грува, плесач), „Сањам те“ (Време чуда, плесач), „Нирвана“ (Зои, плесач), „Од тебе боља“ (Миа Малешевић, плесач и кореограф), „Неонски богови“ (Штрас, плесач и кореограф), „Црно око“ (Нуцци, кореограф), „Сваки човјек“ (Едо Маајка, плесач и кореограф).

\"\"

Владимир Чубрило рођен је у Београду 1993. године. Завршио је средњу балетску школу „Лујо Давичо“, одсек за савремену игру у класи Исидоре Станишић 2013. године. Дипломирао на Институту за уметничку игру на одсеку за савремену игру 2017. године. Студент је друге године мастера на Институту за уметничку игру на одсеку за педагогију савремене игре. Радио је као педагог на Институту за уметничку игру, средњој балетској школи у Панчеву „Димитрије Парлић“, плесном студију „Рис“, предавач на мастеркласама у Сарајеву и у Скопљу. Призанти српски кореограф и играч.

\"\"

Гала Шалипур рођена је у Прибоју 1992. године. Завршила Основне и Мастер академске студије глуме на Факултету уметности у Косовској Митровици, у класи проф. Милана Плећаша. Остварила је десетине улога у позоришним представама, кореодрамама и плесним представама. Била је учесница на неколико радионица и семинара који се односе на област физичког театра и уметничке игре. Добитница је прве награде фестивала ,,Дани Данила Лазовића“ у Прибоју, 2017. године.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *