Акваријус

 

Кос Митровица

Izložba „Kontinuum“

\"izlozba-kontinuum-plakat\"

Изложба дигиталних портрета „Континуум“ студената Факултета уметности у Косовској Митровици Александра Глибетића, Давида Павловића и Александра Здравковића биће отворена у Приватном културном центру „Акваријус“ у четвртак 12. децембра 2019. године у 20 часова.
И поред тога што свој стил изграђују кроз традиционалније форме и мурале, Глибетић, Павловић и Здравковић први пут су одлучили да се представе својим дигиталним радовима. Њихови радови настали су на трагу графита, односно уличне уметности и представљају експеримент, покушај да се скулптура представи на папиру или на платну, да се тродимензионални облици прикажу на дводимензионалној површини. Дигитални портрети за њих су, како истичу, свакодневни рад у окивру проучавања и истраживања композиције, хармоније и односа боја, и указују на постојање новог вида уметничког изражавања који прекорачује границе досадашњег схватања појма ликовних уметности.

\"aleksandar-glibetic\"

Александар Глибетић рођен је 1995. године у Краљеву. Средњу уметничку школу завршио је у Чачку, а дипломирао на одсеку за вајарство на митровачком Факултету уметности где тренутно завршава последипломске студије. Активно се бави стрит артом и учесник је бројних стрет арт фестивала у земљи и иностранству.
Давид Павловић рођен је 1995. године у Краљеву. Студент је четврте године вајарства на Факултету уметности у Косовској Митровици. Препознат је као истакнути српски муралиста због чега редовно добија позив за учешће на многим стрет арт фестивалима у земљи и иностранству.

\"aleksandar-zdravkovic\"

Александар Здравковић рођен 1997. године у Куршумлији, где је завршио гимназију. Студент је четврте године Факултета уметности у Косовској Митровици (графички дизајн). Учесник је више ликовних колонија и фестивала.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *