Акваријус

 

Кос Митровица

Izložba „Moj grad“

\"постер\"

Изложба полазника ликовно-едукативне радионице „Мој град“ биће отворена у Приватном културном центру „Акваријус“ у понедељак 25. марта 2019. године у 18 часова.
На изложби „Мој град“ изложени су групни и појединачни радови полазника истоимене радионице, настали током фебруара и марта 2019. године у Културном центру „Акваријус“. Изложба презентује дечја виђења града у којем живе кроз слике, цртеже, колаже који су реализовани различитим ликовним рукописом, али одишу јединственом поетиком, проткани су заједничким осећањем и мишљу о бољем, лепшем и срећнијем окружењу.
Едукативно-уметничке ликовне радионице осмишљене су тако да деци узраста од четири до четрнаест година пруже, ненаметљиво, кроз забаву и игру, основна сазнања из области ликовних уметности, и да их оспособе за за креативно изражавање, за испољавање сопственог креативног потенцијала.
На изложби су представљени дечји радови двадесет и петоро аутора, узраста од четири до четрнаест година. Свим полазницима радионице биће додељене дипломе, а најуспешнијим и награде.
Радионице и изложба у „Акваријусу“ део су пројекта „Изградња друштвених веза и заштита мањинских заједница на Косову“ који финансира Британска амбасада у Приштини а имплементира ИОМ, и који има за циљ да побољша интеракцију и да допринос помирењу међу различитим етничким групама кроз подршку културних и спортских активности за децу и младе.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *