Акваријус

 

Кос Митровица

Кафу дуо у „Акваријусу“

\"\"

Бајрам Кафу Киноли и Фарук Бањска, чланови музичке групе „Џипси грув“, наступиће као „Кафу дуо“ у Косовској Митровици, у Приватном културном центру „Акваријус“ у петак 1. априла 2022. године у 20 часова.
Улаз је слободан.
Ови музичари стварају сопствени стил комбиновањем балканске ромске музике и других балканских фолк стилова са елементима џеза, регеа, фанка, ска, друм енд бејса. Њихови наступи су познати по живој атмосфери, упечатљивој импровизацији, снажној размени енергије са публиком.
Путовање Џипси грува почело је 2010. године, када су Кафу и Мирсад одлучили да се удруже и почну да свирају и стварају оригиналну музику. Њихова мисија од самог почетка је подизање свести о неједнакости, слободи кретања, расизму, правима жена и људским правима уопште. Њихово дело је уметнички приказ стварног живота на Балкану.

\"\"

Рад Џипси грува је комбинација снажне љубави према музици, другарства, поруке за јединство и једнакост, и неумољиве страсти према изазовима као што су наступи уживо.
Концерт „Кафу дуа“ реализује се у оквиру другог фестивала књижевности ЗаНа који организује Фондација „Деметра“ а подржава УНМИК.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *