Акваријус

 

Кос Митровица

Koncert Erika Gejlsa

\"eric-gales-2\"

У оквиру програма „Музичко ћоше“ у галерији „Акваријус“ у уторак 13. септембра 2016. године у 21 сат биће приказан снимак концерта Ерика Гејлса (Eric Gales), који је своју балканску премијеру имао управо у Звечану и Косовској Митровици на 14. North City Jazz & Blues фестивалу, 20. маја 2016. године у Дому културе „Трепча“ и свечаној сали хотела Број 1 (џез сешн). Овај догађај Клуб уметника „Интервала“ реализује у сарадњи са Унијом М.
„Човек са демоном у гитари“, како називају Гејлса, изазвао је огромно интересовање и остварио убедљиво најбољу интеракцију са публиком. Својом гитаром и разарајућим солажама, Гејлс је током концерта и џез сешна формирао са слушаоцима нераскидиву везу. Овај динамичан гитариста увео је посетиоце у потпуно нову димензију испуњену модерним блузом и уврнутим звуковима. Током наступа пресипао је емоције у сваки тон, сваки акорд и сваки соло. Изразито лирски је обојио традицију класичних блуз тема, певао о изгубљеној љубави, вери у Бога, свом дому, породици, музички разнолико, прожимајући хард рок и хип-хоп звукове, модерне, поп и рок мелодије. И у Ериковом наступу у Звечану осетила се сличност са Хендриксом, начин на који је Гејлс „летео“ по сцени и ђаволски је стапао са сваким тоном скоро је идентичан Хендриксовом. Иако се Ерик Гејлс одавно одвојио од Хендриксовог утицаја и створио свој „манијачки“, аутентични стил, на даскама Дома културе у Звечану као да се Хендриксов дух пробудио, обузео Ерика и носио га по сцени, остављајући публику шокирану и одушевљену.

\"eric-gales-1\"
Уколико сте пропустили да слушате уживо Ерика Гејлса, обавезно дођите у галерију „Акваријус“, будући да читав снимак овог незаборавног концерта нећете бити у прилици да одгледате на другом месту (инетрнету или телевизији).
Ексклузивни интервју са Ериком Гејлсом (први на српском језику) биће објављен у првом броју часописа за различите видове уметничког изражавања „Интервала“ чије је штампање планирано за крај ове године.

0 thoughts on “Koncert Erika Gejlsa”

  1. Pingback: Program za septembar 2016. | Galerija Aquarius

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *