Акваријус

 

Кос Митровица

Program za septembar 2016.

Сви уметнички програми организују се у кафе-клубу галерије „Акваријус“. Програме реализује Клуб уметника „Интервала“. Улаз на све програме је слободан.
Од планираних дешавања у септембру, до сада су договорена и заказана следећа (о евентуалној промени термина бићете благовремено обавештени):

уторак, 13. септембар 2016, 21:00
MUZIČKO ĆOŠE
KONCERT ERIKA GEJLSA

\"eric-gales-3\"

„Човек са демоном у гитари“, како називају Гејлса, изазвао је огромно интересовање и остварио убедљиво најбољу интеракцију са публиком у Звечану и Косовској Митровици на 14. North City Jazz & Blues фестивалу, 20. маја 2016. године у Дому културе „Трепча“ и свечаној сали хотела Број 1 (џез сешн). Уколико сте пропустили да слушате уживо Ерика Гејлса, обавезно дођите у галерију „Акваријус“, будући да читав снимак овог незаборавног концерта нећете бити у прилици да одгледате на другом месту (инетрнету или телевизији). Овај догађај Клуб уметника „Интервала“ реализује у сарадњи са Унијом М.

Детаљније о овом догађају >>

 

четвртак, 22. септембар 2016, 19:00
POETSKO ĆOŠE
KNJIŽEVNI OKRŠAJ

\"jovan-maslar-22\"

Од септембра 2016. године, у организацији Клуба уметника „Интервала“, а у оквиру програма „Поетског ћоше“, свакога месеца одржаваће се књижевни окршаји. За сада су учешће потврдили три млада ствараоца из Косовске Митровице: Дарија Машковић, Јован Маслар и Никола Грујић. Број учесника књижевног окршаја није ограничен, а пријаве се примају сваког дана у галерији „Акваријус“, најкасније дан пре одигравања догађаја. Победник књижевног окршаја је онај учесник који обезбеди највише гласова присутне публике и стручног жирија. За победнике сваког надметања обезбеђена је и награда, а најбољих пет учесника у свим циклусима штампаће своје радове у часопису за различите видове уметничког изражавања „Интервала“.

Детаљније о овом догађају >>

 

понедељак, 26. септембар 2016, 21:30
MUZIČKO ĆOŠE
OPROŠTAJNA SVIRKA JELENE DRAŽEVIĆ

\"jelena-drazevic-6\"

 

Јелена Дражевић у пратњи Златка Реџовића (клавијатуре), извешће обраде познатих домаћих и страних поп и рок песама. И Јелена и Златко чланови су бенда „Bright Side“, који у Косовској Митровици свира већ пуне три године, а ове године имао је наступ на North City Jazz & Blues фестивалу. Будући да Јелена Дражевић од октобра борави у Београду где је уписала прву годину студија, ово је и својеврсни испраћај и опроштајна журка девојке која је у претходном периоду потврдила да је Косовска Митровица још увек расадник музичких талената.

Детаљније о овом догађају >>

 

среда, 28. септембар 2016, 21:00
FILMSKO ĆOŠE
PREMIJERA FILMA „ONA JE ŽIVA“

\"ona-je-ziva\"

 

Остварење „Она је жива“ (2016), новосадског сценаристе и редитеља Страхиње Млађеновића (аутора и документарно-уметничког филма „Богословија, звуци“ о призренској богословији „Кирило и Методије“), премијерно је приказано ове године на Међународном филмском фестивалу у Тирани (TIFF), а потом и на Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи. Млађеновићево остварење откупила је Радио телевизија Војводине, а телевизијска премијера најављена је за 2017. годину. Будући да ће се овај филм до краја године приказивати искључиво у арт биоскопима у Новом Саду и Београду, ово је јединствена прилика да се упознате са најновијим уметничким тенденцијама у српској кинематографији.

Детаљније о овом догађају >>

 

Ово је само део програма који Клуб уметника „Интервала“ организује у кафе-клубу галерије „Акваријус“.
Дођите да се дружимо. Да стварамо. Уз разговор, музику и пиће који не загађују душу.
Центар уметности није у метрополама и великим установама културе, центар уметности је тамо где се уметност догађа.
Добродошли у галерију „Акваријус“!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *