Акваријус

 

Кос Митровица

Koronirana kultura

\"vuk-djuric-korona\"

Фотографија: Харис Личина (мурал Вука Ђурића у близини ПКЦ-а)

У складу са одлукама надлежних органа, а поводом пандемије, Приватни културни центар „Акваријус“ из Косовске Митровице био је принуђен да обустави све своје планиране културне активности.
Наша основна мисија – да се путем свакодневног упражњавања уметности боримо против десоцијализације и да у непосредном контакту вратимо у јавни дискурс културу дијалога, конструктивну полемику, стваралачки сусрет, колективни живот, заједништво, да будемо, речју, жива, људска а не виртуелна заједница – тиме је, тренутно, онемогућена, верујемо не и у дужем периоду угрожена.
Зато и овим путем, још једном, апелујемо на све наше раднике, сараднике, поштоваоце и посетиоце, на све наше ближње, да без обзира на околности и развој ситуације, КРИТИЧКИ ПРОМИШЉАЈУ ДЕШАВАЊА у вези са пандемијом корона вируса.
Лично сматрамо да је борба против природе узалудна, а да за човека нема спаса без вере, љубави и – СЛОБОДЕ. Не заборавите да је страх највећи непријатељ људи и средство за укидање слободе.
Неизмерно захваљујемо на разумевању, стрпљењу и солидарности свим партнерским организацијама, приватним предузетницима и појединцима, према којима имамо договорене обавезе које, у овом тренутку, у предвиђеним роковима, нисмо у могућности да извршимо.
Надамо се да се ускоро гледамо, слушамо, грлимо и љубимо, и да ћемо наставити да, заједно, трагамо за неизрецивим, путујући, кроз уметност, путем од слободе ка љубави.
Држите се и чувајте (слободу)!
И, пре свега, волите, јер једино путем љубави не угрожавамо друге!

У име ПКЦ „Акваријус“
Миљана и Александар Дунђерин

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *