Акваријус

 

Кос Митровица

„La Bal… kan“ (premijera)

\"la-balkan-poster\"

Кореодрама „Ла Бал… кан“ у режији Милице Мандић биће премијерно изведена у Косовској Митровици, у Приватном културном центру „Акваријус“, у суботу 9. новембра 2019. године са почетком у 20 часова. У овој представи Студија кореодраме играју Лидија Николић, Невена Петронијевић, Маја Дејановић, Александра Јанићијевић, Милица Мандић, Дуња Николић и, као гост, Бењамин Ибрахими. „Ла Бал… кан“ је настао на основу концепта и идеје Милице Мандић и Дуње Николић (сарадник), кореографију потписују Милица Мандић и Бењамин Ибрахими, а за сценографију је била задужена Миљана Дунђерин.
Улаз на представу је слободан.

\"ла-балкан-проба\"

Представа је инспирисана француским плесним филмом „Ла Бал“ (1983) и истоименом представом др Вере Обрадовић Љубинковић, а подржана је од стране Центра Мултимедиа у оквиру пројекта „Кулутра за промене“. „Ла Бал.. кан“ је продукт синтезе између студената, плесача аматера, академских грађана, као и организација, неформалних група социјалног и уметничког интересовања.
Сви знамо да је Балкан полуострво крви, братства, ратова, јединства, лепоте, среће, неизмерне туге, али пре свега тога полуострво радости, весеља и игре.
Живот на Балкану никако није бајка.
Мушкраци са Балкана нису принчеви.
Жене на Балкану нису принцезе.
Али шта се деси када шест блаканских жена оде на бал?
Да ли ће постати принцезе и наићи на љубав какву виђамо у бајкама?
Хоће ли суровост Балкана ипак преовладати?

 

Милица Мандић је рођена у Приштини 1995. године. Од 2010. године је члан театра „Гето“ из Грачанице са којим је најпре радила представе за децу и омладину. Глуму је дипломирала на Факултету уметности у Косовској Митровици, у класи Дејана Цицмиловића. Један је од оснивача Театра у „Акваријусу“ где редовно наступа („Земља јесмо“, „Чекајући Годоа“, „Исадора“). Ангажована је и у Народном позоришту Приштина („Баш баш Челик“, „Кир Јања“, „Две Божићне јелке“, „Успавана лепотица“). Глумила у филму Срдана Голубовића („Отац“). Живи и ради у Грачаници, Косовској Митровици и Београду.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *